Arkivfoto: Øxenholt Foto

Politiet er færdig med at efterforske dødsbranden på Plejecenter Farsøhthus

Østjyllands Politi har nu afsluttet efterforskningen af branden på Plejecenter Farsøhthus

Tre kvinder på 91, 93 og 95 år omkom, da der 3. august sidste år udbrød brand på Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro. Lige siden har Østjyllands Politi efterforsket branden for at afklare, om der er sket overtrædelser af henholdsvis straffeloven og/eller beredskabsloven. Den efterforskning er nu afsluttet, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

”Det har været en lang og omfattende efterforskning, hvor politiet har foretaget grundige undersøgelser af brandstedet, afhørt en række personer og gennemgået diverse tekniske rapporter. Dels for at få afdækket omstændighederne ved selve branden og dels for at få afklaret, om myndighederne har levet op til gældende regler. Efterforskningen er nu tilendebragt, og konklusionen er, at der ikke er begået noget strafbart i forbindelse med branden”, siger advokaturchef Jacob Balsgaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Alle involverede parter er af Østjyllands Politi blevet orienteret om, at efterforskningen er indstillet, og at der ikke vil blive rejst nogen sigtelser i sagen.

jwh

Publiceret 10 May 2019 00:00