Fra 10. september 2019 koster det klip i kørekortet at bruge håndholdt udstyr under kørsel.

Fra 10. september 2019 koster det klip i kørekortet at bruge håndholdt udstyr under kørsel. Modelfoto: Adobe Stock.

Kørsel med håndholdt mobil: Østjyske trafikanter har bødet 200.000 kroner på en uge

Over 100 trafikanter er taget i kørsel med håndholdt mobil, siden ny lov trådte i kraft

Politiet har i denne uge særligt fokus på uopmærksomhed i trafikken, og onsdag morgen var Østjyllands Politi forbi to befærdede kryds i Aarhus for at holde øje med trafikanterne.

Fra kl. 08.00 til kl. 09.00 stod politiet i krydset Strandvejen/Svendborgvej i Aarhus C, hvor 11 bilister fik klip i kørekortet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen. Én fik et klip for at køre venstre om et helleanlæg, og to fik bøder for henholdsvis overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen og for ikke at have medbragt kørekort.

Nogenlunde samtidig, fra kl. 08.15 til kl. 09.00, stod politiet for anden dag i træk i krydset Nørreport/Kystvejen i Aarhus.

Denne gang blev det til fem klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil under kørsel. Derudover blev én person sigtet for ikke at have sikkerhedssele på.

Siden tirsdag den 10. september har det givet klip i kørekortet at anvende håndholdt udstyr som mobiltelefoner, tablets, GPS og computere under kørslen. Derudover koster det en bøde på 1500 kroner plus 500 kroner til Offerfonden.

Fra tirsdag 10. september til og med tirsdag 17. september har 86 trafikanter i Østjyllands politikreds fået et klip i kørekortet for at anvende håndholdt udstyr under kørslen.

Dertil kan lægges de foreløbigt 16 sager fra morgenens færdselsindsatser.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 18 September 2019 11:27