Arkivfoto: Rigspolitiet

Varebil stjålet på Djursland genkendt i Aarhus af tidligere medarbejder

31-årig kræves fængslet for tyveri af varebil

En 31-årig mand er blevet anholdt for at stjæle en varebil og fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Varebilen blev stjålet søndag omkring kl. 11.30 ved Gjerrild Kro. Ejeren blev gjort opmærksom på tyveriet af en bekendt, der havde haft besøg af biltyven, som spurgte om vej.

På siden af varebilen står der 'Nyd den gode udsigt fra kajen - Café Kajkanten', og den blev senere på dagen set køre rundt i Aarhus af en 23-årig kvinde, der tidligere har arbejdet på Café Kajkanten og havde hørt om tyveriet.

Den tidligere medarbejder og hendes 25-årige kæreste cyklede after varebilen, der blev efterladt i Absalonsgade. Herefter kontaktede de ejeren, der kontaktede politiet.

Mens de ventede på politiet, kom de to mænd, der havde kørt i varebilen. Den tidligere medarbejders kæreste bad dem om at aflevere nøglerne til varebilen, da det ikke var deres. Det nægtede de, men da de hørte, at både ejeren og politiet var kontaktet, kastede de bilnøglerne hen til ham.

Kæresteparret havde taget billeder og video af de to mænd, og de blev hurtigt fundet af en patrulje i Jægergårdsgade, hvor de sad på fortovet og blev anholdt.

Den ene af mændene, en mand på 31 år, er prøveløsladt og har flere tidligere domme for brugstyveri. Han bliver derfor fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Han er desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Den anden mand, på 32, blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat siget.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 21 October 2019 12:24