Ung mand kendt skyldig i tre voldtægter.

Ung mand kendt skyldig i tre voldtægter. Modelfoto: Adobe Stock.

21-årig mand kendt skyldig: Voldtog tre unge kvinder

21-årig mand fra Ørsted idømt seks års fængsel

Af
Simon Carlson

Opdatering klokken 13.45: Den 21-årige mand er blevet idømt seks års fængsel

Det var seks enige nævninge og tre dommere, der mandag formiddag kendte en 21-årig mand fra Ørsted skyldig i tre fuldbyrdede voldtægter mod tre forskellige unge kvinder.

Manden blev frifundet for tiltalen om forsøg på voldtægt af en fjerde ung kvinde, men han blev i dette tilfælde kendt skyldig i at tvinge hende til anden kønslig omgang end sex.

Skyldkendelsen blev modtaget med både tårer, fortvivlelse og lettelse i retssalen, hvor både den tiltaltes familie og venner var mødt op, ligesom de forurettede kvinder og deres pårørende var med til at fylde retssalen helt op.

Imens sad den 21-årige mand klædt helt i sort og kiggede forstenet ned i bordet, mens begrundelserne for skyldskendelserne blev læst op.

Heri var der lagt vægt på, at alle fire kvinder havde givet troværdige og detaljerede forklaringer af hændelserne. De tre voldtægter er begået 8. juli 2016 mod en dengang 17-årig pige, 12. april 2018 mod en nu 20-årig kvinde samt 27. januar 2019 mod en dengang 16-årig pige.

Natten mellem 13. og 14. januar i år havde den 21-årige mand fastholdt en 19-årig kvinde i sin bil, hvor han blandt andet tvang hende til at tage fat om hans penis og køre hånden op og ned. I dette tilfælde var den 21-årige mand også tiltalt for forsøg på voldtægt, men det fandt nævningetinget ikke tilstrækkeligt bevist.

Går efter otte års fængsel

Efter begrundelserne for kendelsen var læst op, gav både anklager og forsvarer deres påstande om strafudmåling. Inden dagens retsmøde var fronterne trukket gevaldigt op, idet anklager Birgitte Ernst gik efter ubetinget fængsel i otte år, mens forsvarer Karina Skou mente, at den 21-årige skulle pure frifindes.

Efter skyldkendelsen blev læst op, mente anklager Birgitte Ernst fortsat, at otte års fængsel måtte være en passende straf.

Forsvarer Karina Skou måtte med skyldskendelsen revurdere sin påstand og mente, at det umuligt kunne blive til mere end fire-fem års fængsel.

Publiceret 11 November 2019 00:00