En lokal borger i Ebeltoft vil samle alle dem, der skal sidde alene juleaften.Foto: Polfoto

En lokal borger i Ebeltoft vil samle alle dem, der skal sidde alene juleaften.Foto: Polfoto

Ingen skal sidde alene juleaften

En lokal borger i Ebeltoft er ved at stable en særlig juleaften på benene for dem, der sidder alene

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Julen er for de fleste tid til samvær med familie og venner. Men for andre er julen svær at komme igennem. Måske grundet ensomhed, eller måske fordi økonomien er lille, og det gør en lokal ildsjæl nu noget ved.

I Ebeltoft skal ingen holde jul alene, og derfor er Gitte Severin-Andreassen ved at stable en særlig juleaftenen på benene for dem, der er udsatte eller som har udsigt til at sidde alene.

"Jeg satser på, at vi bliver omkring 10 mennesker, men jeg har plads til 12, hvis flere får lyst til at være med. Det kan enten være nogle, som skal sidde alene juleaften, eller måske nogle, som gerne vil opleve en anderledes juleaften," siger Gitte Severin-Andreassen, som til dagligt arbejder med et madspilsprojekt på Djursland, hvor hun ugentligt deler mad ud til socialt udsatte i Ebeltoft og omegn.

Lokale sponsorer

Gitte Severin-Andreassen fortæller desuden, at aftenen bliver en realitet med hjælp fra lokale sponsorer.

Det er både Føtex, der har doneret et gavekort til julemaden, men også Strandvejens Konditori har sagt ja til en donation til den fælles aften.

"Og derfor skulle arragementet gerne blive gratis for alle, der vil deltage," siger hun.

Gitte Severin-Andreassen opfordrer desuden private til at donere overskudsmad til aftenen, hvis man ligger inde med noget, der vil kunne bruges.

Lige nu er 5 tilmeldte, og Gitte Severin-Andreassen håber, at man vil kontakte hende, hvis man får lyst til at deltage.

Publiceret 02 December 2019 15:00