Regentparret i højt humør og uformelt klædt, da Anholt Fyr blev besøgt i 2011. Nu vender dronning Margrethe tilbage til sommer.

Regentparret i højt humør og uformelt klædt, da Anholt Fyr blev besøgt i 2011. Nu vender dronning Margrethe tilbage til sommer. Pressebillede

Dronningen besøger atter Anholt

Dronning Margrethe besøger Anholt onsdag 3. juni på sommertogt med kongeskibet

Af
Søren Andersen

ANHOLT Der var slet ingen tvivl om, at dronning Margrethe virkelig nød at besøge Kattegatøen Anholt, da hun tilbage i sommeren 2011 ankom til øen sammen med prins Henrik. Det er sjældent, at man får besøg igen kort tid efter, men det er netop blevet offentliggjort, at dronningen besøger Anholt på årets sommertogt med kongeskibet Dannebrog.

Onsdag 3. juni vil dronningen aflægge besøg på øen som led i sit sommertogt. Norddjurs Kommune glæder sig til besøget, og forberedelserne går snart i gang.

Jan Petersen, (S), borgmester i Norddjurs Kommune, glæder sig over, at kommunens østligste punkt Anholt bliver en del af årets sommertogt: "Jeg ser frem til at byde dronningen velkommen på Anholt. Øen hører til landets mest isolerede øer, knap tre timers sejlads fra Grenaa, men den er hvert et minut af rejsetiden værd. Øen har en storslået og enestående natur og et rigt hverdagsliv for øens borgere og besøgende," siger borgmesteren.

Forberedelser går i gang

Planlægningen er endnu i en tidlig fase, og det er derfor ikke muligt på nuværende tidspunkt at informere i detaljer om, hvad der konkret skal foregå under besøget.

Programmet forventes at være klart i løbet af foråret og vil herefter blive offentliggjort, hvor øens borgere og interesserede kan se programmet og forberede sig på festligholdelse af dronningens besøg på øen.

Sidst Norddjurs Kommune og Anholt fik besøg af dronningen var som nævnt som led i regentparrets sommertogt i 2011. Besøget på Anholt var noget mere uhøjtideligt og uformelt, end i de andre byer, og det blev der tydeligt sat pris på.

Besøget fandt sted på en meget blæsende dag - og det blev opgivet at sejle videre på togtet fra Anholt. I stedet fløj regentparret fra øen i en af flyvevåbnets redningshelikoptere til fastlandet, hvor kongeskibet var ankommet i forvejen, så togtet kunne gå videre.

I stedet måtte pressens repræsentanter og flokken af politibetjente, som var på opgave under besøget, tage Anholtfærgen til Grenaa - og her kunne man med sandhed sige, at flere af dem gav alt, hvad de havde i sig, inden der atter var fast grund under fødderne.

Publiceret 10 February 2020 12:22