Martin Bytoft Laursen (til venstre i billedet i grønt) tæller på knapperne og lægger måske støvlerne på hylden hos Auning IF. Foto: Martin Schultz

Martin Bytoft Laursen (til venstre i billedet i grønt) tæller på knapperne og lægger måske støvlerne på hylden hos Auning IF. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Auning IF i optur vil spille med hvor det er sjovt

Rutinerede profiler overvejer fremtiden, mens unge spillere er på vej i vellykket generationsskifte på Auning IF’s hold i Serie 3

Af
Martin Schultz

SERIEFODBOLD Mens rutinerede spillere og kulturbærere i Auning IF som målmanden Martin Laursen og midtbane-elegantieren Christian Dahl Andersen tæller på knapperne, om de skal tage en sæson til i barndomsklubben, så bygger cheftræner Claus Svenningsen på sammen med spillerne efter to vellykkede sæsoner.

Auning IF’s seniorherrer holdt nytårsappel for godt to uger siden med 29 omklædte spillere på banen, og det blev en fin start med let spil på græs og den obligatoriske suppe efter årets første træning. I weekenden holdt spillerne fri efter forrige weekend at have spillet en træningskamp og vandt en storsejr over et tilsyneladende helt nedsmeltet Lystrup IF-hold, som på to sæsoner er rykket fra Danmarksserien og ned i Serie 1. Lystrup IF er i foråret i pulje med Vivild IF og KPI i Serie 1.

”Vi er i gang med et fornuftigt generationsskifte. Vi har nogle spillere, som er lidt op i årene, og de trækker lidt på det. Det er altid spændende, om de kan holde sig fra grønsværen, når det går løs,” siger Claus Svenningsen, som også i foråret har Andreas Dahl Andersen som assistenttræner, og som kan tage over, når der er brug for det. Andreas Dahl Andersen har været plaget af mange skader, men spiller gerne med, når han er klar. Morten Meldgaard fortsætter som en spillende holdleder på Serie 3-holdet.

Udsat for årtiets tyveri

Claus Svenningsen fra Rønde tager hul på sit femte år som cheftræner for Auning IF. Han kom fra trænerjobs i klubber i Aarhus, blandt andet VSK, og ville gerne tænke langsigtet ved sin tiltræden i traditionsklubben Auning IF. Og samarbejdet har holdt vand, selvom det er gået op og ned gennem årene. Claus Svenningsen overtog et Serie 2-hold, men han og spillerne måtte ned i Serie 4 en enkelt sæson for et år siden. Men spillere, træner og ledelse har holdt sammen gennem trængslerne, og i efteråret havde Auning IF en fin sæson som oprykker i Serie 3. Holdet endte på en 2. plads efter lokalrivalerne fra Nørager B, som sikrede sig oprykning til Serie 2 som ubesejrede efter en suveræn sæson. Men 2. pladsen gav Auning IF adgang til en playoff kamp om oprykning mod IF Ådalen, som Auning IF tabte efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence i årtiets tyveri på en fodboldbane. I hvert fald udtalte Ådalen IF’s Lasse Dahl Sørensen til Lokalavisen, at det var den mest uretfærdige sejr han havde vundet i sin karriere som træner.

”Vi havde en fin sæson i efteråret, hvor vi løbende lagde på. Vi tabte playoff kampen mod Ådalen IF på straffespark, men det var slet ikke planen, at vi som oprykkere skulle nå så langt. Nu vil vi fortsætte med at bygge på, og planen for sæsonen er, at vi skal være med i den sjove ende af rækken. Det er en spændende pulje med mange gode hold, men vi ruster os så godt som muligt. Vi er sårbare ved skader, men alt i alt ser det fornuftigt ud,” siger Claus Svenningsen.

Vest ude med knæskade

Auning IF må fortsat undvære holdets anfører, den løbestærke midtbanespiller Simon Vest, som har været længe ude med en korsbåndsskade.

”Vi regner ikke med Simon, men håber, at han måske kan begynde at træne i løbet af foråret,” siger Claus Svenningsen.

Auning IF’s andethold spiller i Serie 5, og så har klubben et dygtigt kuld U16 drenge på vej, som bliver trænet af Ebbe Sloth Pedersen. De unge spillere træner i optakten sammen med seniorerne en gang om ugen. Andre af klubbens talenter spiller med på Allingåbro IF/Nørager B’s U17 Liga 1 hold.

Auning IF skal som led i forberedelserne til den nye sæson spille træningskampe mod blandt andet TRIF, naboerne Nørager B, og Åbyhøj IF fra Serie 3. Der er sæsonpremiere lørdag 28. marts kl. 14.00 på hjemmebane mod IF Midtdjurs.

Publiceret 20 February 2020 07:00