Brand i Kaløvig Bådelaug.

Brand i Kaløvig Bådelaug. Øxenholt Foto

Mange både brændt fuldstændig ned i Kaløvig Bådelaug

Voldsom brand i Kaløvig Bådelaug

Af
Jeppe Rafn

Kaløvig Bådelaug har tirsdag morgen været ramt af en voldsom brand i både, der har stået på lystbådehavnens vinterplads på land.

7-8 otte både er fuldstændig brændt af, mens omkring tre andre er blevet brandskadet. Det oplyser Østjyllands Brandvæsens indsatsleder Bjørn Christensen.

"Vi får en melding om, at der er ild i et skib, og der er mulighed for spredning til flere både. Da vi ankommer, brænder det voldsomt i flere skibe, og 7-8 skibe er fuldstændig brændt af ned i fortovshøjde," fortæller indsatslederen.

Brandvæsnet troede først, det drejede sig om færre både, men indimellem fire store både gemte der sig flere mindre både.

"Bådene står meget tæt, nogle steder med under en meter mellem hinanden. Hvis vi havde fået meldingen senere, kunne det være gået meget værre. Der står flere hundrede både derude," siger indsatslederen, der sammen med sit mandskab måtte fokusere på at begrænse skaderne.

"Vi får stoppet spredningen af branden, så den ikke spreder sig yderligere, efter vi kom derud, og vi får slukket det store båd."

Branden blev anmeldt tirsdag klokken 05.23. Cirka to timer senere var brandvæsnet færdig med indsatsen på stedet, som politiet har afspærret.

"Det tyder på, ilden er startet på en af bådene og har spredt sig derfra. Vi kender endnu ikke brandårsagen," siger Østjyllands Politis pressemedarbejder Jakob Christiansen tirsdag morgen.

Kaløvig Bådelaug.

Kaløvig Bådelaug. Øxenholt Foto

Øxenholt Foto

Publiceret 25 February 2020 00:00