Frygten for spredning af coronavirus får nu Grenaa Idrætscenter til at aflyse weekendens store forårsmesse.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Frygten for spredning af coronavirus får nu Grenaa Idrætscenter til at aflyse weekendens store forårsmesse.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Forårsmessen i Grenaa aflyses på grund af coronavirus

Af
Simon Carlson

Grenaa Coronavirussen har nu også for alvor sat sit præg Djursland. Frygten for spredning af virussen får nemlig Grenaa Idrætcenter til at aflyse weekendens store forårsmesse.

Under normale omstændigheder forventer idrætscenteret 6000-7000 besøgende, der hen over weekenden gæster de mere end 50 stande. Usikkerheden om risikoen for spredning har dog fyldt så meget hos både arrangøren og de mange virksomheder, der skulle bruge weekenden i hallerne, at centerleder Valdemar Haumand til sidst ikke så anden udvej end at aflyse forårsmessen.

"Vi har fået en del aflysninger fra virksomheder, der skulle have deltaget, og vi har også fået reaktioner fra folk, der ville have besøgt messen, at de vil blive væk på grund af bekymring for coronavirussen. Det hensyn for at minimere risikoen for spredning deler vi også, og derfor aflyser vi forårsmessen," fortæller Valdemar Haumand.

Hvad det præcis får af betydning, har centerlederen endnu ikke overblik over. Standlejerne er indbudt til et møde på torsdag, hvor parterne blandt andet skal finde ud af de økonomiske omstændigheder vedrørnde aflysningen.

Valdemar Haumand kan imidlertid allerede nu se, at Grenaa Idrætscenter har omkring 175.000 kroner ude til betaling af diverse fødevarer, inventar og forskellige bookinger.

Det er endnu uvist, om der fra statslig side bliver åbnet for muligheden for kompensation for aflysninger af arrangementer.

"Jeg håber da ikke, det giver os for store skrammer, men det er klart, at det her kan mærkes. Man bliver bare nødt til at sætte mennesker før pengene," lyder det fra Valdemar Haumand.

Publiceret 09 March 2020 16:10