Pressefoto

Pressefoto pololia - stock.adobe.com

Børne Mobilen kører ud i Norddjurs Kommune

Børns Vilkår ruller Børne Mobilen ud til de børn, der ikke kender til Børne Telefonen. Målet er, at alle børn skal være klar over, at der er hjælp at få

NORDDJURS Kæresteproblemer, drillerier, sex, mobning... der er mange ting at forholde sig til, når man er barn eller ung.

BørneTelefonen hos Børns Vilkår havde sidste år cirka 55.000 samtaler med børn og unge, der havde brug for rådgivning om alt fra kæresteproblemer og ensomhed til overgreb. Alligevel er der mange børn i Danmark, der står alene med deres problemer.

For at styrke børn og unges viden om handlemuligheder og mod til at søge hjælp, når noget er svært, kører BørneMobilen ud i landet og møder børnene dér, hvor de er.

På besøg i marts og april

Med afsæt i andre børns fortællinger fra BørneTelefonen vil BørneMobilen styrke både yngre og ældre elevers viden om handlemuligheder – herunder også BørneTelefonens anonyme rådgivningstilbud. Gennem aktiviteter og øvelser oplyses eleverne om deres rettigheder og muligheder for at søge hjælp, når livet er svært.

”Alle børn skal føle sig som en del af fællesskabet. Derfor er vi i Norddjurs Kommune meget glade for samarbejdet med BørneMobilen, som netop skal være med til at give vores børn og unge handlemuligheder, når de oplever at stå i mindre eller større problemer. Det er helt klart vores ønske, at kendskabet til BørneMobilen kan være med til at gøre vejen til at modtage hjælp og få talt om problemerne kortere for det enkelte barn”, udtaler Skole- og dagtilbudschef i Norddjurs Kommune, Lene Mehlsen Thomsen i en pressemeddelelse.

Vil tale børnenes sag

Børns Vilkår og TrygFonden har siden 2008 samarbejdet om at hjælpe stadig flere børn i Danmark via BørneTelefonen (telefon, chat, sms og brevkasse). BørneMobilen er en del af dette samarbejde.

”Med BørneMobilen kommer vi i kontakt med børn, som ikke vidste, at de på BørneTelefonen kan få god og anonym hjælp med deres udfordringer. Det giver os mulighed for at hjælpe flere, hjælpe dem bedre, og få mere indblik i, hvad der presser børns liv. Med den viden, kan vi blive endnu bedre til at tale børnenes sag”, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl i pressemeddelelsen.

”Når BørneMobilen kommer ud på skolerne, får eleverne sat ansigt på rådgivningen og får samtidig viden om, hvilke udfordringer andre børn og unge står med. De får nogle konkrete historier at spejle sig i, og det kan styrke dem i at tale højt om små og store ting, der fylder for dem i hverdagen. Og vi kan se, at det betyder noget. Når BørneMobilen har været ude i en kommune, kommer der typisk også flere opkald til BørneTelefonen fra børn i det område”, udtaler udviklingschef i TrygFonden, Dorte McGugan Pedersen.

FAKTA

Her ruller Børnemobilen ud

11., 12. og 13, marts: Auning Skole

16. og 17. marts: Søren Kanne Skolen, Vestre

19. og 19. marts: Søren Kanne Skolen, Østre

20. marts: Søren Kanne Skolen, Mølle/Toubro

23. marts: Ørum Skole, Børneby Midt

24. marts: Glesborg Skole, Børneby Midt

25. marts: Allingåbroskolen, Børneby Nord

26. marts: Langhøjskolen, Børneby Nord

27. marts: Rougsøskolen, Børneby Nord

30. marts: Norddjurs Friskole

1., 2. og 3. april: Søren Kanne Skolen, Søndre

Publiceret 11 March 2020 19:00