Jan Mathiesen fortsætter som cheftræner i Nørre Djurs HK de næste to år og skal blandt andet udvikle sig ved hjælp af en ekstern sparringspartner. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Jan Mathiesen fortsætter som cheftræner i Nørre Djurs HK de næste to år og skal blandt andet udvikle sig ved hjælp af en ekstern sparringspartner. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Nørre Djurs HK: To år mere til Jan Mathiesen og en ny keeper

Nørre Djurs HK siger farvel til skarpskytten Simon Søgaard Jensen og goddag til Randers-målmanden Kevin Fisker

Af
Martin Schultz

HÅNDBOLD Med godt en måned og tre turneringskampe tilbage at spille begynder brikkerne at være lagt omkring næste sæson i Djurslands højest rangerede herrehåndboldhold Nørre Djurs HK. Og svingdøren er i gang i 2. divisionsklubben, som kan se frem til både tilgang og afgang i spillertruppen samt fortsat samarbejde med bærende kræfter omkring holdet.

”Vi har gang i et spændende eliteprojekt, og vi er ikke i mål endnu. Vi vil være med i toppen, og vi tror på, at vi kan gøre os gældende blandt de bedste. Vi ser frem mod en ny sæson, hvor vi vil regne os blandt oprykningskandidaterne,” siger den spillende sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

På trænersiden har Nørre Djurs HK forlænget aftalen med Jan Mathiesen, som skal stå i spidsen for holdet de næste to år med mulighed for yderligere forlængelse. Samarbejdet fortsætter også med Kathrine Lychau, som skal være både fysisk træner og fysioterapeut for holdet.

Med Jan Mathiesen satser klubben på en træner af egen avl med et indgående kendskab til Nørre Djurs HK’s kultur og værdier, og som efter mange år som assistent tog springet til chef, da han i efteråret tog over efter fyringen af elitetræneren Benny Nielsen.

”Vi tager ansvar for at udvikle vores egen træner. Jan har løftet en kæmpeopgave, og vi vil sikre, at han får en ekstern træner som mentor og sparringspartner, og at han dygtiggør og udvikler sig,” siger Nicolaj Danefeld Hansen. Martin Lund skal være assistent for Jan Mathiesen, men fortsat være ansvarlig for andetholdet sammen med en ny træner.

Tre målmænd

Simon Søgaard Jensen (th) forlader Nørre Djurs HK for at søge nye udfordringer. Målmand Magnus Møller-Sørensen (tv) kan se frem til konkurrence fra den tidligere ligamålmand Kevin Fisker. Arkivfoto: Martin Schultz

Simon Søgaard Jensen (th) forlader Nørre Djurs HK for at søge nye udfordringer. Målmand Magnus Møller-Sørensen (tv) kan se frem til konkurrence fra den tidligere ligamålmand Kevin Fisker. Arkivfoto: Martin Schultz

På spillersiden må holdet sige farvel til den hårdtskydende bagspiller Simon Søgaard Jensen, som har meddelt klubben, at han efter tre sæsoner i Nørre Djurs HK søger nye udfordringer.

”Vi græder med det ene øje og smiler med det andet. Vi er glade for at vi har skabt en træningskultur, som kan udvikle spillere, som andre klubber holder øje med. Men samtidig er det vigtigt, at vi bevarer bredden og kvaliteten i vores trup, og derfor arbejder vi på at finde en afløser på Simons plads som venstre back,” siger Nicolai Danefeld Hansen. For en måneds tid siden forlod stregspilleren Lasse Kristoffersen Nørre Djurs HK, men truppen er godt besat på hans position.

En ny spændende spiller i Nørre Djurs HK bliver målmanden Kevin Fisker med en fortid i blandt andet Randers HH, som skal konkurrere med Kasper Kolstrup Møller og Magnus Møller-Sørensen om pladsen i buret.

”Kevin er en rutineret målmand med liga-erfaring, og han vil sikre en sund konkurrence med Kasper og Magnus om målmandsposten. En 2. divisionsklubs skal have tre målmænd, og de skal holde hinanden skarpe,” mener Nicolaj Danefeld Hansen. Kevin Fisker skal også være målmandstræner for klubbens ungdomshold.

Godt med konkurrence

Nørre Djurs HK havde satset på en top-tre placering i denne sæson, men der har været bump på vejen.

”Vi mangler at spille tre kampe. Dem satser vi på at vinde og kan på den måde opfylde vores målsætning. Næste år skal vi være kandidater til oprykning. Derfor må vi også reagere, når der sker ændringer i vores trup og vi mister spillere med høj kvalitet. Vi skal skabe et fornuftigt og konkurrencepræget træningsrum, som udvikler vores spillere,” mener sportschef Nicolaj Danefeld Hansen.

Nørre Djurs HK ligger inden de sidste fire kampe nr. 5 i 2. division. Holdet spiller sin næste hjemmekamp fredag 13. marts kl. 20.00, hvor Nøvling IF kommer på besøg i Nørre Djurshallen i Glesborg.

Publiceret 11 March 2020 15:40