Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Malling-far er corona-frustreret:

Ved ikke, hvor børnene skal passes

Malling Skole har lukket på grund af corona-smittede elever, og det betyder, at Jakob Balling Nørgaard ikke ved, hvordan han skal få sine børn passet

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

corona Jakob Balling Nørgaards børn, en 9-årig pige og 10-årig dreng, går i 2. og 4. klasse på Malling Skole, og er dermed sendt hjem, da skolen er lukket på grund af corona-smittede elever.

Hans børn er ikke sendt i karantæne, men kan naturligvis ikke tage i skolen, da den er lukket. Det betyder, at Jakob Balling Nørgaard, der bor alene med børnene, ikke ved, hvad han skal stille op, for han har ikke umiddelbart mulighed for at tage ferie.

"Vi er lidt rundt på gulvet. Jeg har heldigvis kunne få børnene passet hos mine forældre i dag (onsdag 11. marts), men jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Børnene er nervøse for corona, og der er blevet talt meget om det i klassen, inden skolen lukkede," siger Jakob Balling Nørgaard, der arbejder som skraldemand.

Der er blevet talt meget frem og tilbage om, hvem det er, der er smittet på skolen, og det påvirker naturligvis børnene, siger Malling-faren.

Hygiejnen er vigtig

Hjemme hos Jakob og børnene vask af hænder og hygiejne i fokus.

"De får brugt en hel del håndsprit," siger han.

Der bliver også talt om oldemor, som familien på grund af hendes alder er bekymret for, men han understreger også, at han taler med børnene om, at de skal passe på ikke at blive bange.

"Men det med oldemor fylder en del hos dem," konstaterer han.

Han har en aftale om, at han skal tale med sin leder senere i dag, så de sammen måske kan finde en løsning på udfordringen.

"Jeg håber, at vi kan finde ud af noget. Jeg synes ikke, de er store nok til at være alene hjemme i så mange dage og så lang tid. Det er en svær situation, for jeg har ikke mulighed for at tage 14 dages ferie, og der skal jo også penge i kassen," siger Jakob Balling Nørgaard, der godt kan mærke, at der ikke er ligeså mange mennesker på gaden i Malling i eftermiddagstimerne, som der plejer, men ellers er stemningen blandt borgerne i byen stadig god.

Publiceret 11 March 2020 10:52