"Byens Bil" med base i Auning er i krise og skal have flere medlemmer så den kan komme ud og køre nogle flere kilometer. Foto: Henning Millard

Alvorlig krise for "Byens Bil" i Auning

Hvis ikke der kommer flere brugere vil delebilen køre sin sidste tur med udgangen af marts 2021

Af
John Pedersen

AUNING Hvis ikke det lykkes at skaffe sponsorer til en forlængelse af den eksisterende kontrakt - og ikke mindst flere brugere eller medlemmer - så vil det formenlig være slut med "Byens Bil" i Auning til april næste år.

Anja Dam Hedegaard, formand for borgerforeningen i Auning, melder ud med et klart krise-signal for dele-bils-projektet, der blev etableret på initiativ af netop byens fælles forening.

Det skete i et samarbejde med firmaet Byens Bil, der har 30 delebiler rundt omkring det midtjyske og har gode erfaringer fra en lang række tilsvarende projekter - også flere på Djursland.

For få kørte kilometer

Byens Bil kom til Auning i april 2018 og den bliver kørende mindst et år frem til april 2021.

Det seneste år har bilen tilbagelagt 7000 kilometer ude på landevejen og det er ganske enkelt alt for lidt.

Det kilometertal skal mindst fordobles for at ordningen kan blive rentabel.

I øjeblikket er der 18 medlemmer eller brugere.

I marts 2019 lå det tal på 22.

Samarbejde med andre

Hvorfor der ikke er langt flere der benytter Byens Bil med base i Auning har Anja Dam Hedegaard ikke et rigtigt godt bud på.

Men borgerforeningen hører gerne fra folk, der har en mening om den sag.

'"Vi hører gerne både ris og ros til ordningen, så vi måske kan lære noget så den kan fortsætte også efter april 2021".

Nogle har fejlagtigt fået det indtryk, at de ikke kan "leje" bilen, hvis den er ude at køre på den tid, hvor man ønsker at bruge den.

Men her gælder den garanti, at medlemmerne af ordningen i Auning så i stedet vil få tilbudt en af de øvrige delebiler fra "Byens Bil", der kører andre steder på Djursland.

På samme vis er Aunings delebil til rådighed, når der er et ekstra behov i en af de andre byer.

Nye sponsoraftaler

Hvad den alt for ringe interesse for at bruge delebilen i Auning skyldes er altså et åbent spørgsmål, da lignende ordninger i mange andre byer er blevet en stor succes.

Men hvis der ikke melder sig flere interesserede brugere på banen, ja så vil Byens Bil være et afsluttet kapitel til april næste år.

Der bliver også fremadrettet brug for en række nye - eller gamle sponsorer - der skal i spil når den nuværende aftale læber ud af sin treårs-periode i 2021.

På generalforsamlingen

Emnet med "Byens Bil" i Auning vil ogs ¨komme op på generalforsamlingen i borgerforeningen torsdag 12. marts.

Mødet holdes hos virksomheden Djurs Convenience Food på Industrivej 27 i Auning.

I forbindelse med generalforsamlingen præsenterer den nye virksomhed sig selv og viser, hvad der foregår i dag i Djurs Mads tidligere produktionslokaler.

Publiceret 12 March 2020 11:30