Målmand Kasper Møller Kolstrup sikrede Nørre Djurs HK en kneben sejr på 22-21 over HRH 74, Roslev, da han i de allersidste sekunder klarede et skud fra en helt fri modstander. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Målmand Kasper Møller Kolstrup sikrede Nørre Djurs HK en kneben sejr på 22-21 over HRH 74, Roslev, da han i de allersidste sekunder klarede et skud fra en helt fri modstander. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Store Møller reddede sejren over bundhold i sidste sekund

Nørre Djurs HK leverede en blandet indsats og måtte kæmpe til sidste sekund for at sikre sig en sejr på 22-21 over RHR 74, Roslev i en nervepirrende forestilling. Andetholdet har en oprykning til 3. Division inden for rækkevidde

Af
Martin Schultz

En lang tur til Sallinghallen i Roslev på halvøen Salling for at møde rækkens bundhold HRH74, Roslev med kampstart kl. 20.30 lørdag aften var ikke lige det foretrukne scenarie for en divisionskamp i herrehåndbold for spillerne fra Nørre Djurs HK. Og favoritterne fra Djursland spillede da heller ikke nogen mindeværdig kamp og måtte kæmpe til sidste sekund for at sikre sig en snæver sejr på 22-21. Nicolaj Danefeld Hansen bragte gæsterne foran med 22-21 med et minut igen. HRH 74, Roslev havde det sidste angreb og fik afsluttet fra en helt fri position i kampens allersidste sekunder, men Nørre Djurs HK’s målmand Kasper Kolstrup Møller præsterede en af de redninger, som afgør kampe og giver point.

“HRH 74, Roslev er et hold vi skal vinde over, men de kæmpede for deres måske sidste chance for at overleve i rækken. Vi fik en rædselsfuld start på kampen og var bagud med 5-0 efter 8 minutter. Vores tre første angreb sluttede med tekniske fejl, som HRH 74, Roslev udnyttede til scoringer,” fortæller Nørre Djurs HK’s træner Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK fik sin første scoring til 5-1 på et straffekast efter 9 minutter, men var bagud med 9-3 efter godt et kvarters spil.

“Men så fik vi justeret i vores forsvarsspil og satte vores modstander mere i arbejde. Vi fik reduceret til 9-7, og efter 27 minutter stod det 10-10 inden hjemmeholdet bragte sig foran med 11-10 op til pausen. Vi brændte alt for meget, og skød ved siden af og over målet eller ramte målmanden. Vi måtte virkelig grave dybt værktøjskassen for at finde løsninger,” siger Jan Mathiesen.

Spillerne lavede mærkelige ting

“Jo, jeg hævede stemmen i halvlegen. Vi var nødt til at spille som et hold og ikke tro, at den enkelte spiller kunne løse problemet. Det blev en nervepirrende forestilling, hvor vi i starten af kampen var bagud med seks mål, men fik hentet vores modstander. Og det er selvfølgelig positivt, at vi vandt på udebane selvom vi spillede dårligt. Alle spillere lavede fejl og mærkelige ting, men leverede også gode momenter. Det var vigtigt, at vi fik forsvaret til at køre. Ellers var vi blevet bombarderet, for HRH 74, Roslev har gode skytter,” mener Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK’s forsvar måtte holde godt øje med hjemmeholdets godt skydende Niclas Søvsø Mortensen, som blev mandsopdækket i kampens hektiske slutfase. Også HRH 74, Roslev’s playmaker Sebastian Enevoldsen, drev med gode indspilninger gæk med Nørre Djurs HK’s forsvar inden gæsternes forsvar for alvor kom op i gear.

“Alle mine spillere måtte gå dybt for at løse udfordringen. Alle måtte se ind i sig selv efter løsninger,” siger Jan Mathiesen.

Nørre Djurs HK startede med Magnus Møller-Sørensen på mål, men skiftede Kasper Kolstrup Møller ind efter 17 minutter, da forsvaret skulle strammes op. “Store” Møller leverede på dagen med 13 redninger og havde den kampafgørende redning i de allersidste sekunder, som sikrede Nørre Djurs HK den knebne sejr 22-21.

Mathias Nymark Rasmussen var blevet hjemme for at være helt klar til at spille om oprykning med andetholdet søndag, og heller ikke Mikas Overgaard Christensen var med i truppen til Salling. Henrik Storm Pedersen var tilbage efter sin hjernerystelse og spillede på fløjen sammen med Martin “Bondemanden” Jensen på venstre fløj og Simon Østergaard på højre fløj.

Andethold tæt på oprykning

Nørre Djurs HK’s andethold kom et skridt nærmere en oprykning til 3. division, da holdet i topopgøret i Jyllandsserien søndag på udebane besejrede Stavtrup IF med 27-21. Nu kan holdet definitivt sikre sig oprykningen ved at besejre den pointløse bundprop Dagnæs Håndboldklub.

Førsteholdet i 2. Division har tre kampe tilbage at spille og kæmper for at opfylde målsætningen om en top-tre placering. Holdet indtager efter weekendens kampe en 4. plads og skulle fredag aften kl. 20.00 Nøvling IF i Nørre Djurshallen.

Opgøret spilles ikke som planlagt på grund af coronavirus-problematikken. Alle kampe og stævner på alle niveauer lukkes ned i 14 dage har Dansk Håndbold Forbund besluttet.

Simon Søgaard Jensen, 1 mål

Rasmus Dalsgård Lund, 1 mål

Kampfakta:

2. Division herrer, pulje 1

HRH 74, Roslev - Nørre Djurs HK 21-22 (11-10)

Lørdag 7. marts kl. 20.30 i Sallinghallen i Roslev

Målscorere:

  • Nicolaj Danefeld Hansen, 8 (1) mål
  • Mike Paulsen, 4 mål
  • Simon Østergaard, 3 mål
  • Henrik Storm Pedersen, 3 (1) mål
  • Rasmus Secher Eldrup, 2 mål

Publiceret 13 March 2020 07:00