Sort kaffe og Bastogne-kiks er indtil videre med til at gøre den nye hverdag på hjemmeredaktionen til en tålelig oplevelse. Indførelse af rationeringer har imidlertid været nødvendige, efter den første pakke Bastogne på mystisk vis forsvandt efter den første halve dag med hjemme-redaktion.

Sort kaffe og Bastogne-kiks er indtil videre med til at gøre den nye hverdag på hjemmeredaktionen til en tålelig oplevelse. Indførelse af rationeringer har imidlertid været nødvendige, efter den første pakke Bastogne på mystisk vis forsvandt efter den første halve dag med hjemme-redaktion.

Lokalavisen efterlyser:

Del din hverdag fra et lukket Djursland

Af
Simon Carlson

Djursland På billedet herover har du Simon Carlson. Det er mig. Journalist på Jyllands-Postens Lokalaviser på Djursland, og ligesom alle jer der læser med her, er min hverdag også markant forandret i en tid, hvor vi forsøger at inddæmme spredningen af corona-virussen.

For ligesom resten af landet, deltager vi naturligvis også i det kæmpe fælles projekt, vi har foran os, og netop derfor; fordi det hele er nyt og med ét forandret, vil vi rigtig gerne høre fra jer og høre hvordan jeres hverdag ser ud midt i et lukket Danmark og Djursland. Jeg lægger ud:

Alt godt

Onsdag eftermiddag i sidste mødtes jeg med et par søde mennesker - som du heldigvis kan læse meget mere om i den kommende avis - for at tale om deres nye projekt. En gastropub i midten af Grenaa. Vi gav hånd. Førte en normal samtale. Nåede også at udveksle et par semi-sjove bemærkninger om det der med at være tæt på hinanden i corona-tider. Gav hånd igen. Sagde farvel. Alt godt, helt normalt.

Men herefter har normal hverdag ikke været særlig normal.

Ny hverdag

Billedet herover er taget i fredags, hvor jeg egentlig skulle have været ude at tale med en ung gut, der er i gang med at skabe et nyt socialt projekt med specialklasseelever i fokus. Det interview har vi udskudt, fordi for mit vedkommende betyder hele landets nye situation, at den fantastiske hverdag med masser af møder ansigt til ansigt og faste håndtryk helt ude hos kilderne rundt omkring på Djursland, er afløst af afstand og utallige interviews over telefonen fra den nyoprettede hjemme-redaktion og med et konstant øje på skærmen for at følge den seneste udvikling, som skal formidles videre.

Jeg forsøger at gøre den nye hverdag på hjemmekontoret så bekvemt som overhovedet muligt. For eksempel havde onsdag aftens hamstrings-horder på fuldstændig mirakuløs vis overset, at det lokale supermarked havde Bastogne-kiks til 9 kroner. 9 kroner!! Jeg købte endda kun to pakker. Altså omstændighederne og tilbuddet taget i betragtning, er jeg på nippet til at udråbe min rygrad til Østjyllands stærkeste. 9 kroner!!

Til gengæld havde jeg 11 dåser hakkede tomater med hjem.

Del din nye hverdag

Sort kaffe og Bastogne-kiks har gjort de første dage af den - forhåbentlig meget midlertidige nye hverdag - ganske tålelige, men jeg ser i sandhed frem til, at en hverdag, der i højere grad ligner sidste onsdag eftermiddag, snart vender tilbage.

Men hvordan ser din nye hverdag ud? Vi håber på Lokalavisen, at du vil dele lidt af din hverdagshistorie fra et lukket Djursland.

Tag et billede og fortæl os, hvordan din hverdag ser ud nu.

Er du en af dem, der varetager en kritisk samfundsfunktion og derfor er nødt til at gå på arbejde, eller er din arbejdsplads nu derhjemme. Hvad får du tiden til at gå med, nu hvor vi ikke kan være sammen, som vi plejer? Binge-watcher du serier på sofaen, får du tid til skovtur med ungerne, kalder havearbejdet på dig eller sidder du i hjemmekarantæne.

Uanset hvad din hverdagshistorie er, vil vi gerne høre den. Måske kan den være med til at inspirere og hjælpe andre i den nye unormale hverdag.

Send dit billede og historie til red.grenaabladet@lokalavisen.dk eller del din historie herunder.

Publiceret 16 March 2020 10:30