Operationsstue på Aarhus Universitetshospital.

Operationsstue på Aarhus Universitetshospital. Pressefoto

Corona: Fra i dag udskyder AUH ikke-livstruende operationer

Aarhus Universitetshospital udskyder planlagte operationer for at mindske smitterisiko og prioritere covid-19 patienter

Aarhus Universitetshospital er i dag gået i gang med at udskyde planlagte undersøgelser og behandlinger i de næste fire uger, som ikke er livstruende eller førlighedstruende.

Det gør man for at mindske smitterisiko for patienter og medarbejdere og frigøre medarbejdere til at behandle og blive oplært i at behandle covid-19 patienter.

'Corona-epidemien gør, at vi er nødt til at prioritere. På AUH behandler vi naturligvis fortsat patienter med akutte og førlighedstruende tilstande, kræft og de patienter, som fagligt vurderet ikke kan vente,' skriver AUH i en pressemeddelelse.

"Vi beklager på forhånd og er meget bevidste om, at det er til stor gene for vores patienter, som for eksempel har ventet på at komme til kontrol, eller som har ventet på at få en operation hos os," siger lægefaglig direktør Claus Thomsen.

Patienter, som får udskudt deres aftale på AUH, vil senest 1. juli modtage et nyt indkaldelsesbrev.

Ifølge den seneste opdatering fra Sundhedsstyrelsen er 62 personer i Danmark indlagt med coronasmitte. Otte af dem er indlagt i Region Midt, heraf to på intensiv.

Fakta om covid-19 indsatsen på AUH

  • AUH's indsats i forbindelse med covid-19 koordineres af en krisestab, der mødes dagligt
  • Der er etableret to akut covid-19 klinikker (en for børn og en for voksne) til at modtage patienter efter henvisning fra de praktiserende læger
  • Der er etableret yderligere isolationsområder, udover det som Infektionssygdomme i forvejen råder over
  • Skadestuen har opdelt sit venteværelse i to; et til patienter med småskader, og et til patienter med hoste og snue, som man mistænker for at kunne være smittet med covid-19

Publiceret 17 March 2020 08:31