"Byens Butik" holder lukket til 1. april. Foto: John Pedersen

"Byens Butik" er lukket til 1. april

Stor fødselsdagsfest er udskudt til butikken åbner igen

Af
John Pedersen

ALLINGÅBRO "Vi gør som Dronningen og hele Danmark, aflyser vores planlagte fødselsdagsfest i "Byens Butik" i Allingåbro".

Sådan lyder meldingen fra Lillian Friis, daglig leder af "Byens Butik", som drives af Allingåbro Borgerforening og er foreningens ubetinget største faste indtægtskilde.

"Byens Butik" holder desuden lukket frem til 1. april.

"Når vi åbner igen, så sker det med et brag af en fest og ekstra gode priser", lokker Søren Bang, formand for genbrugsbutikken og medlem af bestyrelsen for borgerforeningen.

Solgte for 429.000 kroner

Inden beslutningen om at udsætte fødselsdagsfesten nåede borgerforeningen at holde sin årlige generalforsamling, hvor "Byens Butik" endnu engang kunne præstere et fantastisk flot resultat.

I 2018 blev der solgt for 224.000 kroner og sidste år blev det overgået med 229.000 kroner i kassen.

To giga-resultater som Søren Bang har en klar forventning om bliver overgået her i 2020, hvis ikke corona-virus-krisen strækker sig alt for langt hen på året.

Henter fortsat varer ind

Selv om "Byens Butik" holder lukket i resten af måneden, så har man besluttet at tage imod ting og sager - blandt andet køre ud og hente dødsboer ind som hidtil.

Det sker i en nyere, brugt varebil som betjenes af et par frivillige mænd, der gerne kører ud og henter ind om onsdagen.

Men ellers må de mange købelystne kunder forsyne sig med en smule tålmodighed før de igen at tage en tur til de to butikker – den store med højt til loftet i de gamle slagteribygninger på Jernbanegade 40 og den mindre butik på adressen Hovedgaden 10, hvor der tidligere var autoværksted og servicestation.

Lillian Friis har sammen med sine frivillige hjælpere solgt for 429.000 kroner i 2019. Foto: John Pedersen

Lillian Friis har sammen med sine frivillige hjælpere solgt for 429.000 kroner i 2019. Foto: John Pedersen

De frivillige – alt i alt 12-13 stykker – glæder sig til, at de forhåbentlig inden alt for længe kan vende tilbage til normale tider men respekterer naturligvis og har stor forståelse for, at det nu er tid til at vise stor omtanke for sine medmennesker – især de ældre og folk med alvorlige sygdomme i forvejen.

Genbrugs-mekka

"Byens Butik" er med til at placere Allingåbrå som lidt af et genbrugs-mekka, idet Røde Kors ligger nærmest lige om hjørnet med sin store og udvidede genbrugsbutik i de lokaler, der tidligere rummede Djurslands Banks nu lukkede afdeling.

Lillian Friis ser netop den kombination som et stort plus for begge, idet mange gerne tager et kig indenfor hos både Røde Kors og "Byens Butik".

Når der er så stor en tro på fremtiden skyldes det blandt andet, at tiden er præget af en stor retro-bølge, samtidig med at klima også spiller en større rolle for flere mennesker, hvor det at smide ting, der stadig kan bruges væk, bliver mindre acceptabelt.

"Så vi spiller jo også en rolle på den front og det er vi rigtigt glade for og stolte over", forklarer Lillian Friis.

Har købt Ib`s Plads

Søren Bang glæder sig sammen med Lillian Friis over det flotte resultat i 2019.

Penge der har gjort det muligt for borgerforeningen at købe den eftertragtede grund ved Lunden - kendt som "Ib`s Plads".

Alle formaliteter er nu på plads og overdragelsen vil blive officielt markedet når Danmark igen vender tilbage til mere normale forsamlings-tilstande.

Med det nye areal råder borgerforeningen over helt unikke forhold i og omkring Lunden – et stort rekreativt område ned til Allingåen, der blandt andet er hjemsted for den store årlige "Havnefest", der altid finder sted den 4. lørdag i august.

Lillian og Søren glæder sig at kunne invitere til stor fødselsdagsfestivitas, når corona-virus krisen er ovre. Foto: John Pedersen

Lillian og Søren glæder sig at kunne invitere til stor fødselsdagsfestivitas, når corona-virus krisen er ovre. Foto: John Pedersen

Borgerforeningen er også involveret i forskønnelsen af området bag den gamle jernbanestation, der er et af de store projekter, som er i støbeskeen.

I det hele taget er det forskønnelse af Allingåbro det overordnede formål som Byens Butik skal være med til at støtte på alle tænkelige måder.

Publiceret 18 March 2020 10:00