Foto: Rigspolitiet

Østjyllands Politi: Borgere og butikker følger corona-reglerne

Kun enkelte butikker og grupper af borgere skulle have hjælp til at følge de nye regler

Østjyllands Politi var onsdag ekstra til stede på de østjyske gader efter de nye regler, der indebærer, at blandt andet restauranter, beværtninger, frisører og flere butikker skal holde lukket, og at man ikke må forsamle sig i grupper på 10 eller flere.

Generelt mødte betjentene stor forståelse for reglerne, og langt størstedelen af de erhvervsdrivende havde allerede lukket ned, oplyser Østjyllands Politi.

Politiet fik i går 23 henvendelser fra borgere angående de nye regler. 19 af henvendelserne var fra Aarhus, mens der kom tre fra Randers og en enkelt fra Grenaa.

Henvendelserne handlede blandt andet om cafeer, værtshuse, frisører og spillehaller, der holdt åbent, og om større grupper, der var forsamlet. I flere tilfælde var der dog ikke behov for vejledning fra politiet, fordi stederne allerede var lukket ned, eller fordi der var tale om en misforståelse.

I Aarhus blev seks erhvervsdrivende vejledt om at lukke, og fire gange blev en gruppe på mere end 10 personer vejledt om at opløse sig i mindre grupper. Alle vejledninger blev fulgt og gav ikke anledning til yderligere fra politiets side.

Østjyllands Politi vil også i dag torsdag gå rundt i gaderne for at observere og tage en snak med dem, der er i tvivl om de gældende regler, som kan ses på coronasmitte.dk.

jr

Publiceret 19 March 2020 12:26