Jan Nielsen og Maria Ørbæk er snart klar til at lette ølanker i Humlechok, hvor ønsket er at byde på særlige og gerne uventede øl- og madoplevelser.

Jan Nielsen og Maria Ørbæk er snart klar til at lette ølanker i Humlechok, hvor ønsket er at byde på særlige og gerne uventede øl- og madoplevelser.

Ny gastropub:

Hanerne er åbnet for nye idéer i klassiske rammer

"At komme herind må gerne føles som at tage en stor vamset sweater på"

Af
Simon Carlson

Grenaa Det er bestemt ikke nogen ny idé at åbne for ølhanerne i Lillegade 18 i Grenaa. Det er gjort en hel del gange tidligere under velkendte navne som Flindts, Kruset og Det Gyldne Krus, men der følger masser af nye tanker med, når der denne gang lettes øl-anker og Humlechok lægger fra land.

Det bliver med parret Maria Ørbæk og Jan Nielsen ved roret. Fællesbetegnelsen for de nye tanker, der fremover skal fylde rammerne, er 'gastropub'. Et hyggeligt spisested, hvor du kan føle dig velkommen, uanset om du har lyst til spisning, en øl elelr vand eller måske en cocktail.

"Nøgleordene for os er enkelthed og hygge. Det skal være rart at være her, uden man skal tænke på, om man er klædt for fint eller fint nok. Det må gerne føles som om, man har taget en stor, vamset og hyggelig sweater på, når man kommer ind på Humlechok," fortæller Maria Ørbæk.

Sammen om maden

Gastrodelen i betegnelsen gastropub kommer til at byde på enkel og gedigen mad med fokus på samværet i maden og eventuelt dele med hinanden.

"Vores tapas og tomahawk-steak er nok noget af det, der kommer til at skille sig mest ud, og som man ikke lige får andre steder i byen. Ud over det kommer vi til at byde på blandt andet burger, stjerneskud og nachos," noterer parret, som, til sikkert manges beroligelse, har besluttet at videreføre den tidligere ejers stegte flæsk om onsdagen, som en tradition.

En humlet oplevelse

I pub-delen har Jan Nielsen og Maria Ørbæk dog tænkt sig at fjerne sig fra den traditionelle tilgang i lokalerne.

Man kan naturligvis stadig hæve en stor Tuborg Classic eller Hof, men parret har et stort ønske om at kunne tilbyde gæsterne noget, de ikke selv lige havde tænkt på, da de trådte ind i Humlechok.

Det er her på førstesalen af Humlechok, der hovedsageligt vil spisning. Her er også muligheder for at lave større selskaber, ligesom underetagen også har et mindre selskabslokale.

Det er her på førstesalen af Humlechok, der hovedsageligt vil spisning. Her er også muligheder for at lave større selskaber, ligesom underetagen også har et mindre selskabslokale.

Det betyder blandt andet, at man kan nyde en cocktail, som det oplærte personale er klar til at servere.

Og så er der selvfølgelig humlen ved det hele.

"Man er mere end velkommen til at nyde sin Tuborg Classic her, men vi kommer også til at byde på en masse spændende specialøl. Derfor kan det godt være, vi kan finde på at spørge, om man måske kan have lyst til at prøve en anden slags øl, som har noget lidt andet at byde på. Vi vil rigtig gerne give folk en særlig oplevelse, som de ikke lige havde forventet, og det håber vi naturligvis, de vil tage imod," siger Maria Ørbæk.

Fakta

Humlechok

Gastropubben åbner i Lillegade 18 i Grenaa. Åbningsdagen er desværre blevet udskudt på grund af den nuværende situation med corona-virussen. Man kan følge med på Facebook og Instagram, hvor der opdateres vedrørende åbningsdatoen.

Jan Nielsen er bestemt ikke ukendt bag en bardisk, idet han i forvejen driver Musikhuset Aftenstjernen, der også ligger i Lillegade.

Publiceret 19 March 2020 07:00