Pressefoto.

Pressefoto.

På trods af coronakrisen:

SAS flyver stadig fra Aarhus Airport

Luftforbindelsen mellem Aarhus og København er intakt. Halvdelen af lufthavnens medarbejdere sendes hjem

SAS flyver stadig to daglige afgange mellem Aarhus og København og minimum to afgange i weekenden. Om end meldingen i sidste uge lød på lukning af ruten, har flyselskabet valgt at opretholde driften mellem Danmarks to største byer.

Det oplyser Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

”Det er meget positivt, at SAS opretholder ruten mellem Aarhus og København, ikke mindst så vi kan sikre en hurtig og effektiv transport for de sundhedsfaglige kompetencer, som i denne udfordrende tid hurtigt skal kunne rykke fra Jylland til Sjælland og omvendt,” siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport, i pressemeddelelsen.

Afgangene til København er de eneste, der står på afgangstavlen i Aarhus Airport, og det betyder, at der er noget mindre aktivitet i lufthavnen, end der plejer at være.

”Vi tilpasser lufthavnens åbningstider ud fra de aktuelle afgange og ankomster, og det betyder, at vi også har været nødt til at tilrettelægge bemandingen ud fra behovet. Vi opretholder alle de funktioner, som er nødvendige for at sikre en tryg og behagelig vej gennem lufthavnen, men vi er nødsaget til at nedjustere vores personale med udgangspunkt i statens lønkompensationspakke,” fortsætter Peer H. Kristensen.

Aarhus Airport oplyser i pressemeddelelsen, at lufthavnen sender 50 procent af dens medarbejdere hjem på mandag, hvilket svarer til cirka 60 medarbejdere. Det personale, som hjemsendes, er hovedsaligt medarbejdere, som varetager funktioner i passagerservice, Security samt bagage- og rampservice.

jwh

Publiceret 21 March 2020 06:00