Pressefoto:

Pressefoto: Arriva

Corona-krise:

Vigtig ændring i togtrafikken fra mandag

Togene kører med færre afgange fra mandag på grund af coronakrisen

Fra mandag morgen kører togene i landet med færre afgange på grund af situationen med coronavirus, der blandt andet har betydet, at markant færre mennesker rejser med tog.

Efter myndighedernes opfordringer til de rejsende og til udbyderne af kollektiv trafik i forhold til at sprede de rejsende over døgnet og sikre god afstand mellem hinanden, har mange af de rejsende undgået at bruge den kollektive trafik. Samtidig har den gradvise nedlukning af offentlige arbejdspladser, skoler, institutioner mv. givet et ekstra nyk nedad i antallet af passagerer. Det har man i hvert fald oplevet hos Arriva.

"Vi oplever et markant fald i antallet af passagerer, og derfor giver det ikke mening at fortsætte driften ud fra den normale køreplan. Derfor har vi nu aftalt med Transportministeriet, at vi fra på mandag går over på søndagskøreplan. Det betyder, at vi fra mandag til fredag kører med færre afgange. Lørdag ændrer vi ikke på, så her kører vi efter den normale lørdagskøreplan," siger Susanne Hejer, togdirektør i Arriva, i en pressemeddelelse.

Passagererne opfordres til at holde sig orienteret om de aktuelle togafgange på rejseplanen.dk, der altid er opdateret.

Følger udviklingen

"Ved at reducere antallet af afgange kan vi sikre en stabil drift og en robusthed i køreplanerne, så de rejsende, der er tilbage, fortsat har mulighed for at komme til og fra arbejde og kan regne med, at togene kører. Det gælder blandt andet det kritiske personale i sundheds- og ældresektoren, der er afhængige af den kollektive trafik for at komme til og fra arbejde," siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Trafikoperatørerne har oplyst, at en nedjustering i antallet af afgange ikke forventes at give pladsproblemer. Derfor synes jeg, det er sund fornuft, at trafikselskaberne tager bestik af den aktuelle situation og tilpasser deres køre- og sejlplaner."

Ændringerne i køreplanerne gælder desuden også for DSB. Både Arriva og DSB følger udviklingen i antallet af rejsende tæt og vil sørge for at indsætte ekstra kapacitet, hvis der mod forventning skulle opstå høj belægning i togene, oplyses det desuden i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 22 March 2020 10:23