Janne Fisker Jensen er i lykkelige omstændigheder, men håber at være klar, når Nøragers håndbolddamer til efteråret skal prøve kræfter med Jyllandsserien. Foto: Nørager Boldklub

Janne Fisker Jensen er i lykkelige omstændigheder, men håber at være klar, når Nøragers håndbolddamer til efteråret skal prøve kræfter med Jyllandsserien. Foto: Nørager Boldklub

Nørager B: En tam følelse at rykke op på den måde

“Vi har sammenholdet, men har vi bredden?” spørger Janne Fisker Jensen efter at det står klart, at Nørager B’s håndbolddamer rykker op i Jyllandsserien

Af
Martin Schultz

Det blev Nørager B’s chance, at klubbens håndbolddamer lå på førstepladsen i Serie 1, da statsminister Mette Frederiksen onsdag 11. marts lukkede ned for Danmark på grund af corona-epidemien.

Dermed bliver det nemlig landsbyklubbens seje håndboldkvinder, som rykker op i Jyllandsserien, efter at Dansk Håndbold Forbund forleden bekendtgjorde, at stillingen 11. marts kl. 23.59 er afgørende for op- og nedrykning i alle håndboldens rækker under Liga’en og 1. division.

“Vi blev da glade, men det er sjovest at spille sig til en oprykning. Det var en overraskelse, og det er en lidt tam følelse at rykke op på den måde uden at kunne fejre oprykningen,” siger Janne Fisker Jensen, som er holdleder, men som ventes tilbage som spiller på holdet i efteråret efter en forhåbentlig veloverstået barsel i maj.

Nørager B lå i spidsen af rækken med 12 point efter 8 kampe og manglede to kampe mod de nærmeste rivaler Randers KFUM 3 og Ørum Idrætsforening.

“Vi var fire hold, som lå meget tæt i kampen om oprykning. Det har været en meget jævnbyrdig pulje, og der var kun fire point til nedrykning,” siger Janne Fisker Jensen, som har søstrene Maria og Tine som medspillere på holdet og som er søster til superligaspilleren Kasper Fisker i Brøndby IF.

Måtte trække holdet og starte forfra

Nørager er den sportsglade landsby, hvor mændene spiller fodbold og kvinderne spiller håndbold.

I efteråret rykkede herrerne op i Serie 2 efter en suveræn sæson, men kommer til at vente på at komme i gang med turneringen på grund af corona-epidemien. Nu følger kvinderne efter med en oprykning og spiller i efteråret i Jyllandsserien.

Der er tradition for kvindehåndbold i Nørager B, og holdet spillede i 3. Division. Men for fem år siden måtte klubben trække holdet, blandt andet fordi flere af spillerne var gravide.

“Men folk fandt ud af, at de savnede håndbolden, så vi startede op igen i Serie 3. Vi nåede op i Jyllandserien, men rykkede ud igen sidste år. Nu er vi tilbage igen på denne overraskende måde. Vi har 7-8 rigtig gode spillere, men er det nok? Vi har sammenholdet, men har vi bredden,” spørger Janne Fisker Jensen.

Erik Rasmussen fra Ørsted forventes at fortsætte som træner. Nørager B spiller sine hjemmekampe i Auning Idræts- og Kulturcenter, for Nøragers egen nybyggede multihal opfylder ikke målene for de voksnes turneringshåndbold.

Publiceret 23 March 2020 23:05