Maria Ørbæk er klar til at tømme ud i hanerne i det nye Humlechok, og det giver mulighed for at hente en kold, gratis fredagsøl.

Maria Ørbæk er klar til at tømme ud i hanerne i det nye Humlechok, og det giver mulighed for at hente en kold, gratis fredagsøl.

Ny bar rydder op inden åbning:

Uddeler gratis fadøl

Af
Simon Carlson

Grenaa I den kommende nye gastropub Humlechok i Lillegade i Grenaa venter ejerne Maria Ørbæk og Jan Nielsen på, at corona-krisen driver over, så de endelig kan slå dørene op for de sultne og tørstige kunder.

I mellemtiden har parret ligesom så mange andre brugt ventetiden på at rydde lidt op, så hvis man godt kan lide en kold fredagsøl, er det nu, man skal læse videre.

"Vi har besluttet at forære vores fadøl væk for at få tømt vores haner. Vi vil også gerne gøre lidt godt for Grenaa i den her lidt øv-tid, så hvis man har lyst, kan man medbringe sin egen kande og få gratis fadøl mellem klokken 16-18 i morgen (fredag 27. marts, red.), " fortæller Maria Ørbæk.

Restriktioner overholdes

Der er strenge restriktioner for forsamlinger i øjeblikket, og Maria Ørbæk og Jan Nielsen har således sørget for, at uddelingen er i orden med myndighederne og følger de gængse sundhedsanbefalinger.

"Vi har clearet det med politiet. Vi afmærker de to meters afstand, og vi lukker kun en person ind ad gangen, så man skal ind igennem gårdhaven via Mogensgade, og så går man ud til Lillegade, så vi holder distancerne til hinanden. Der vil også være håndsprit flere steder, forklarer Maria Ørbæk.

Man kan hente en kande øl per person efter først til mølle-princippet, og så lager haves. Den medbragte kande må højst være på to liter.

Publiceret 26 March 2020 11:35