Det kommer også til at kunne mærkes i den lokale idrætsforening, at årets motorfestival er aflyst. Foto: Allingåbro Motor Festival

Det kommer også til at kunne mærkes i den lokale idrætsforening, at årets motorfestival er aflyst. Foto: Allingåbro Motor Festival

Idrætsforening rammes hårdt af festivalaflysning

Af
Simon Carlson

Når Allingåbro Motorfestival aflyser årets udgave af arrangementet er det ikke kun selve festivalen, der rammes. Også de mange hjælpere, der er med til at få festivalen til at hænge sammen, kommer til at mærke aflysningen.

Det gælder blandt andet Allingåbro Idrætsforening, som kommer til at mærke aflysningen i klubkassen.

Hvert år lægger Allingåbro Idrætsforening således masser af hænder til at hjælpe med afviklingen af arrangementet, og det får idrætsforeningen en pæn skilling ud af.

De penge kommer til at mangle i klubkassen i år, og det kommer de naturligvis til at mærke. Særligt i håndbold- og fodboldafdelingerne, som stiller med de fleste folk, konstaterer formand for Allingåbro IF Trine Obenhausen Christensen.

"Det er jo blandt andet de penge, der er med til at gøre det billigt at gå til sport i Allingåbro, så det er da ikke godt for hverken idrætsforeningen eller byen generelt," siger Trine Obenhausen Christensen.

Hun regner dog ikke med, at idrætsforeningen er nødt til eksempelvis at sætte kontingenterne op, ligesom hun regner med, at de forskellige afdelinger nok skal klare sig økonomisks på trods af aflysningen.

"Det er aftalt, at det skal dækkes internt i afdelingerne, så det ikke kommer til at gå ud over børn og voksne i andre afdelinger i foreningen. Heldigvis har både fodbold- og håndboldafdelingen penge på kistebunden," siger Trine Obenhausen Christensen.

Skal nok klare den

Det bekræfter også tidligere hovedformand John Dall Jensen, som har været en del af samarbejdet med motorfestivalen igennem flere år, hvor Allingåbro IF har mønstret et par hundrede mand til at hjælpe med opgaven.

"Vi mister en del penge på aflysningen, men hvor meget, ved vi ikke endnu. Det er jo træls, fordi det er penge, man havde regnet med at få ind. Vi skal nok klare den, for vi har da heldigvis en pæn slat penge i sparekassen. Det er jo ofte sådan det ser ud i landsbyidrætten; vi er rige på penge, men lidt for fattige på medlemmer," konstaterer John Dall Jensen.

Årets udgave af Allingåbro Motorfestival ville have været den 17. af slagsen.

Publiceret 27 March 2020 11:45