Maleri af Dronning Margrethe af 3. klasse i regi af Kulturskolen Syddjurs.

Maleri af Dronning Margrethe af 3. klasse i regi af Kulturskolen Syddjurs.

Masser af kreative idéer under corona i Syddjurs

Urtebingo, online undervisning, gratis film og hjemmerytmik er blandt tilbuddene fra kulturlivet i Syddjurs

Kommunens kulturinstitutioner finder nye veje for at levere kultur til borgerne på trods af, at borgerne ikke kan mødes fysisk.

På Syddjurs Kulturskole arbejder lærerne på højtryk med at komme på højde med den nye virkelighed, hvor eleverne undervises virtuelt over tjenester som Skype, Facetime, Youtube etc. Et software kaldet "Lektiesæt" er taget i brug og gør det muligt på pædagogisk vis at uploade filer, præsentere links og chatte med eleverne.

Shanghai Akademiets elever øver sig i at performe ved at lægge videoer af dem selv på et fælles drev, hvor alle i gruppen kan se det og sammen med deres lærer give respons.

Dronningen

I foråret var det planen, at Kulturskolen ville åbne en stor udstilling med portrætter af Dronning Margrethe, malet af 3. klasses elever fra kommunens folkeskoler. Det flotteste af alle malerierne skulle herefter, sammen med tilsvarende malerier fra alle landets kommuner, overrækkes til Dronningen i anledning af hendes 80 års fødselsdag.

Udstillingen blev på grund af nedlukningen i stedet gennemført virtuelt på Kulturskolens Facebookside og vinderen, William fra 3. A på Mørke Skole, blev kåret samme sted fredag. Syddjurs Bibliotek eksperimenterer med Booktalks, hvor bibliotekarernes omtaler af gode bøger livestreames på Facebook. Samtidig læser børnebibliotekarerne højt for børn, og andre bibliotekarer guider læsekredsene i deres brug af eReolen.dk og vejleder dem til ny litteratur til læsekredsen.

På Karpenhøj siger de "Covid-19 er her. Men det er foråret heldigvis også". Det betyder, at naturen lige nu vrimler med små spæde skud af de lækreste spiselige urter. Hvis man skal på tur, kan man holde øje med otte forskellige spiselige urter og måske få pladen fuld til deres "Urtebingo". I haven omkring Karpenhøj findes de alle otte, lige som de findes i mange af kommunens andre naturområder. Hvis man vil spille med, kan man tage et billede af sine fund, lægge dem på Instagram og tagger dem med #urtebingo, så holder bingo-centralen på Karpenhøj et vågent øje med hvem, der først får fuld plade.

-vik

Publiceret 27 March 2020 08:21