Pressefoto

Pressefoto

Aarhus Airport

lukker mandag: "Det er nærmest surrealistisk"

Den sidste rute mellem Aarhus og København indstilles

Covid-19 situationen haft store konsekvenser for aktiviteten i Aarhus Airport. Igennem den seneste tid har flyselskaber og charterbureauer indstillet deres flyvninger fra den østjyske lufthavn.

Nu er turen kommet til den sidste rute, som endnu er i drift - SAS' rute mellem Aarhus og København.

Det skriver Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

Ifølge SAS suspenderes ruten, og den sidste flyvning bliver søndag den 29. marts. Det betyder, at al flyaktivitet i Aarhus Airport fra mandag den 30. marts er indstillet, og lufthavnen vil derfor blive midlertidigt lukket fra og med denne dato.

"Det er nærmest surrealistisk, at vi står over for en midlertidig lukning, men sådan er situationen. Vi holder os i beredskab, så vi kan åbne lufthavnen med kort varsel, så snart det bliver aktuelt. Imens udnytter vi tiden til at skrue tempoet op for vores ombygning af lufthavnen, så vi forhåbentlig snart kan byde vores gæster velkommen tilbage i nye friske rammer," siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Airport.

Aarhus Airport går dermed i dvale, men lufthavnen har en stående aftale med SAS og andre flyselskaber om, at lufthavnen kan åbne med 24 timers varsel, når flyselskaberne beslutter at gå i luften igen.

I øjeblikket er Aarhus Airport i fuld gang med at opføre en ny sikkerhedskontrol, der lever op til fremtidens standarder, som skal tages i brug, når flyselskaberne og charterbureauerne genoptager deres ruter fra Aarhus Airport.

dp

Publiceret 28 March 2020 11:43