TRIF’s U16 drenge nåede at spille og vinde to kampe i U16 Liga’en inden myndighederne lukkede ned for al fodbold. Arkivfoto

TRIF’s U16 drenge nåede at spille og vinde to kampe i U16 Liga’en inden myndighederne lukkede ned for al fodbold. Arkivfoto

Covid-19: Usikre udsigter til fodbold på grønsværen

DBU Jylland har i skyggen af corona epidemien opstillet tre forskellige scenarier for afvikling af forårsturneringen

Af
Martin Schultz

FODBOLD Så oprandt weekenden, hvor seriefodbolden skulle være startet på Djursland. Men i stedet for at opleve vinterblege ben levere boldtryllerier på grønsværen, lå stadion efter stadion øde hen i det flotte forårsvejr. Fodbold-Danmark har rettet ind efter myndighedernes anbefalinger for at forhindre spredningen af coronavirussen, og siden 12. marts har ingen klubber afviklet træning eller kampe.

Vivild IF skulle i Serie 1 have sæsondebuteret i Serie 1 lørdag mod Vorup FB på hjemmebane, men må vente på at myndighederne giver grønt lys for turneringsfodbold. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Vivild IF skulle i Serie 1 have sæsondebuteret i Serie 1 lørdag mod Vorup FB på hjemmebane, men må vente på at myndighederne giver grønt lys for turneringsfodbold. Foto: Kurt Enevoldsen, Team Vivild

Hos DBU Jylland i Tilst holder turneringschef Ole Frandsen nøje øje med udviklingen, og sammen med sine medarbejdere er han klar til at lægge tilrettede planer for en afvikling af turneringen, hvis myndighederne giver grønt lys til at der igen kan spilles fodbold.

”Vi har arbejdet med tre scenarier for, hvordan vi kan afvikle turneringen for 11-mands hold, alt efter hvornår myndighedernes lockdown slutter,” siger Ole Frandsen til Lokalavisen.

”Jeg er ikke optimistisk omkring at vi kan komme i gang efter påske, og jeg kan ikke udelukke, at det bliver vores plan C om helt at annullere turneringen, som vi ender med at måtte tage i brug. Vi må tage hensyn til, at fodbold på det her niveau er folks hobby og involverer mange frivillige, så vi kan ikke trække turneringen udover den 1. juli. Men frem for alt er vores samfund i en situation, hvor fodbold ikke er det vigtigste,” siger turneringschef Ole Frandsen.

Tre scenarier

Foreløbig er al fodbold på anbefaling af myndighederne lukket ned til 13. april.

Såfremt nedlukningen slutter lige efter påske, vil turneringen ifølge Plan A blive gennemført som planlagt. Holdene vil kun være mellem tre og fem kampe bagud det oprindelige kampprogram, og de kampe vil kunne blive genplaceret i perioden frem til 28. juni. Der spilles ikke playoff kampe eller om Jysk Mesterskab.

Hvis myndighederne forlænger nedlukningen frem til midt i maj, vil turneringen ifølge Plan B blive gennemført med kun halvdelen af kampene, fordi holdene kun spiller den ene turneringshalvdel. Stillingen efter for eksempel syv kampe i puljer med otte hold afgør derefter op- og nedrykning. Playoff kampe udgår, og der spilles ikke om Jysk Mesterskab.

Opretholdes nedlukningen udover 17. maj, foreslår DBU Jylland i sin Plan C helt at annullere turneringen. Dog kan der arrangeres særlige stævnetilbud eller alternative turneringer, såfremt nedlukningen slutter inden 28. juni. Det får dog ikke indflydelse på op- og nedrykninger. Hvis turneringen annulleres, vil de samme hold være at finde i puljerne i efteråret, og der bliver kun ændringer, hvis der er hold som trækker sig.

”Det skal naturligvis understreges, at planerne kun er arbejdsskitser, som hele tiden kan justeres, når sundhedssituationen ser anderledes ud end nu,” forklarer turneringschef Ole Frandsen, DBU Jylland.

Venter i spænding

Spændingen er særlig stor i Ryomgård, hvor Marienhoffskolens pigehold i efteråret kvalificerede sig til kvartfinalen i den landsdækkende DBU Skolefodbold turnering.

Marienhoffskolens unge hold skulle have mødt Farsø Skole på egen bane på AC Huse Park i Ryomgård fredag 20. marts, men kampen blev som al anden fodbold ramt af myndighedernes nedlukning.

Skolefodboldturneringen afvikles i regi af DBU, som oplyser, at kvartfinalerne i slutspillet er udsat indtil videre.

De eneste hold på Djursland, som nåede at få (kunst)græs under støvlerne, var TRIF’s U 16 Liga 1 drenge og TRIF’s U15 Liga 2 drenge, som nåede at spille henholdsvis to og en turneringskamp inden nedlukningen.

Publiceret 30 March 2020 14:00