Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Kommunen evaluerer efter corona-dødsfald

Af
Simon Carlson

Norddjurs Kommune kunne i går registrere det første dødsfald i kommunen som følge af corona-epidemien.

Den afdøde var en ældre mand, der på grund af kronisk sygdom var i respiratorbehandling i hjemmet. Han fik således hjælp fra et privat respirationsteam.

Dødsfaldet er en ny situation for Norddjurs Kommune i corona-epidemien, og kommunen er derfor i gang med at evaluere forløbet omkring den afdøde borger. Det sker blandt andet for bedre at kunne vurdere, hvordan lignende situationer kan håndteres bedst muligt, fortæller kommunaldirektør Christian Bertelsen.

"Vi tager det meget alvorligt, når der sker sådan et dødsfald hos en borger. Vi er ved at undersøge fuldt ud, hvad der er sket, og derfor har vi også en dialog med myndighederne og regionen om sagen. Det er med henblik på, at informere om situationen og for at vurdere, om det har nogle konsekvenser for håndteringen af denne type af situationer. Det er en borger, der har fået leveret en række ydelser fra en privat leverandør, og der forsøger vi jo at finde ud af, hvad der er sket, og kan vi gøre noget yderligere, hvis der kommer lignende sager," siger Christian Bertelsen, som også har fokus på at håndtere situationen for både de pårørende samt de af kommunens ansatte, der har været tæt på den nu afdøde borger.

"Det her er et dødsfald, som vi synes er meget trist, og vi har meget fokus på at tage en dialog med de pårørende og udtrykke vores respekt for den situation, som de står i. Vi har også et særligt hensyn til vores eget personale, som har været involveret i den konkrete situation, så vi skaber tryghed for vores ansatte i kommunen forhold til, når sådan noget her, det opstår," konstaterer Christian Bertelsen.

Sundheds- og omsorgschef Søs Fuglsang kunne i går fortælle, at tre af Norddjurs Kommunes ansatte havde været i kontakt med den afdøde mand. Alle tre ansatte er efterfølgende testet negative for corona-virus.

Publiceret 31 March 2020 07:00