Påsken på Det Grønne Museum bliver i år digital. Pressefoto

Påsken på Det Grønne Museum bliver i år digital. Pressefoto

Det Grønne Museum rykker også påsken online

Mange af Det Grønne Museums gæster er vant til, at påsken byder på solskinstur, malede påskeæg, lam i stalden og de gode traditioner fra livet på landet. Men selvom det i år bliver lidt anderledes, byder museet på Gl. Estrup stadig på en påske med gode fortællinger og påskeaktiviteter fra jagtens, skovens, landbrugets og madens verden.

Gæsterne skal bare gribe telefonen, og slå op på museets facebookside. Dte skriver Det Grønne Museum i en pressemeddelelse.

Virtuel rundtur på museumsområdet

På Facebooksiden vil det nemlig bugne med fortællinger igennem hele påsken. Museumsinspektør Peter Bavnshøj giver en virtuel rundvisning på museumsområdet, hvor han tager dig med ned i historien bag Det Grønne Museums fredede avlsbygninger.

Så gæster, der tjekker ind på museets Facebookside inden påskegåturen i avlsgårdsanlægget, kan imponere familien med alle de gode historier om Gregersens Hus, Ridehuset, Den Gamle Stald, Smedjen og alle de andre ikoniske bygninger på området, der visse steder kan spores helt tilbage til 1600-tallet.

Inspiration til påskeaktiviteterne

Udover gåturen plejer en påsketur til Det Grønne Museum at byde på påskeaktiviteter og fortællinger om påsketraditioner for hele familien. Og det skal den naturligvis også i år. Så museets Facebook-side får besøg af en række af museets inspektører, der hver især fortæller om påskens traditioner, madhistorie, overtro og meget andet.

Museet åbner også den digitale version af Historisk Værksted med museumsformidler Rasmus Amtkjær, der blandt andet vil vise, hvordan man farver æg med naturens egne farver, hvordan man binder en halmheks inspireret af de påskeaktive hekse, laver insektfælder og mange andre aktiviteter til både inde og ude. Hver dag med en lille opgave, som I kan løse sammen i familien. Der er fribilletter og andre gode præmier på spil.

SC

Publiceret 02 April 2020 18:51