Påsken er oplagt til at udforske nogle af Djurslands hemmelige oplevelser. Pressefoto

Påsken er oplagt til at udforske nogle af Djurslands hemmelige oplevelser. Pressefoto

Du behøver ikke kede dig i påskeferien

En ny bog er udkommet med gode forslag til udendørsoplevelser i Djursland

BOG '100 hemmelige oplevelser på Djursland'indeholder en lang række forslag til oplevelser, som – ganske utilsigtet (!) – er gode bud på oplevelser i en tid, hvor vi gerne vil være udendørs og kunne holde afstand til vores medmennesker. Den er netop udkommet.

Bogen er en opfølger til bogen med 100 hemmelige oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge, som udkom sidste forår. Den bog blev tildelt Feriepartnerprisen 2019. Den kommer nu ud i 3. oplag og en ny opdateret udgave.

"Tankerne bag begge bøger er, at det der står tilbage efter en ferie, sjældent er på listen over '10 ting, som du ikke må gå glip af'. Ganske ofte er det de små oplevelser, som vi tilfældigt snubler ind i. Det kan være et besøg i kunstmalerens atelier, udsigten fra toppen af en gravhøj, en kanotur i regnvejr eller en lille sjov butik, som er helt sin egen," står der i pressemeddelelsen.

Otte emner

De 100 oplevelser findes under otte overskrifter:

Naturoplevelser, spændende bygninger, spisekammeret, kunstnerens værksted, udstillinger, unikke butikker, aktive oplevelser og Anholt.

Alle 10 oplevelser præsenteres med foto, adresse, oplysninger om åbningstider, webadresse og en beskrivende tekst. Forfatteren bag bøgerne er Kari Baklund. Hun var overvældet af den modtagelse, som bogen om Nationalpark Mols Bjerge fik.

Norddjurs overrasker

"Jeg kunne også mærke, at jeg blev ”tændt” af, at oplevelserne ligger så tæt her på Djursland – og det er baggrunden for bogen med oplevelser på Djursland," udtaler forfatteren, der i den nye bog dækker begge kommuner.

"Syddjursland nyder godt af, at Nationalpark Mols Bjerge trækker et stor læs med at fortælle om fine oplevelser. I forbindelse med arbejdet med bogen, har jeg været meget rundt på Norddjursland, og jeg er overrasket over, hvor meget Norddjursland har at byde på. Utroligt, at de har kunnet holde det hemmeligt!"

Kari baklund har begået endnu en bog om hemmelige oplevelser på Djursland. Pressefoto

Kari baklund har begået endnu en bog om hemmelige oplevelser på Djursland. Pressefoto

Ifølge Kari Baklund er formålet med bogen at slå et slag for nogle af alle de oplevelserne og aktører, som ikke er kendt af så mange. At vise, at oplevelserne står i kø for gæster, som gerne vil et spadestik dybere end det åbenlyse.

Publiceret 02 April 2020 10:00