Ole Bollesen sætter ord på, hvorfor han mener, de lokale medier er livsvigtige for lokalsamfundenes nærdemokrati. Arkivfoto

Ole Bollesen sætter ord på, hvorfor han mener, de lokale medier er livsvigtige for lokalsamfundenes nærdemokrati. Arkivfoto

Syddjurs-borgmester om lokale medier

Livlig debat er vigtig for lokalsamfundet

Af
Simon Carlson

Norddjurs Da corona-epidemien for alvor brød ud i Danmark, var vores tastaturer ved at smelte, mens vi forsøgte at følge med i udviklingen af, hvilken betydning virussen og landets lukning har og vil få i Syddjurs Kommune.

Kort efter var en lang række af landets borgmestre ude med en opbakkende annonce i en stor del af Danmarks lokale og regionale medier, hvori de mindede om netop lokal- og regionalpressens rolle og vigtighed over hele landet.

Syddjurs Kommunes borgmester Ole Bollesen var en af de medvirkende borgmestre. Vi har derfor i den anledning spurgt ham til, hvorfor han mener, pressen er vigtig for lokalsamfundene, og han lægger ikke skjul på, at livet for nærdemokratiet ville have langt vanskeligere kår uden pressens tilstedeværelse.

"Jeg synes, de lokale medier er meget vigtige for vores lokalsamfund og for vores lokaldemokrati. En livlig debat gør medierne mere læseværdige, og jeg synes, der er en rigtig levende debat både i avisen og på nettet. Borgerne interesserer sig altså meget for det lokale. Det bekræfter både min snak med folk, når jeg er på walk and talk og min kontakt med distriktsrådene," siger Ole Bollesen.

Kedelig hverdag uden

Ligesom alle andre forsøger han også at tilpasse sig forholdene under corona-epidemien. Den normalt aktive borgmester har da også noteret, at den lokale mediedækning af corona-krisen har været god i forhold til at fortælle, hvad den aktuelle og fremtidige status i lokalområderne er, omend en stor del af spalterne af naturlige årsager har været præget af aflysninger og udskydelser af begivenheder.

Måske netop derfor bider Ole Bollesen også mærke i, hvordan han bruger den lokale presse i dagligdagen. Meldingen er i hvert fald klar på spørgsmålet om, hvordan hans hverdag ville se ud, hvis han skulle undvære den lokale presse.

"Kedelig! Som politiker har jeg en åbenlys interesse i at afsøge hvad der sker lokalt, og hvad folk mener om det ene og det andet. Samtidig må jeg forholde mig kildekritisk således, at det ikke er få læserbrevs-borgere, der sætter hele den politiske dagsorden," konstaterer Ole Bollesen.

Publiceret 04 April 2020 09:00