Når coronaen er under kontrol, er fællesspisninger i MiN Landsbyklynge helt sikkert igen på tapetet. Arkivfoto

Når coronaen er under kontrol, er fællesspisninger i MiN Landsbyklynge helt sikkert igen på tapetet. Arkivfoto

MiN Landsbyklynge er blevet en forening

Trods corona er landsbyfællesskabet klar til at tage imod fremtiden

Norddjurs 2. april blev Landsbyklyngen MiN, Midten i Norddjurs, til en forening.

Der skulle have været en stiftende generalforsamling, men corona-restriktionerne gjorde det til en umulighed på nuværende tidspunkt, og derfor måtte landsbyklyngens styregruppe finde på alternative løsninger.

Foreningen blev stiftet i en lille lukket forsamling, bestående af styregruppen og de medlemmer, der havde sagt ja til at indtræde som bestyrelsesmedlemmer. Den nyvalgte bestyrelse skal fungere i et års tid. Derefter er det planen at holde et fælles råd, som generalforsamlingerne kommer til at hedde, og her vil der igen være valg til bestyrelsen.

Fortsætter udviklingen

Indtil da er Ikki Lyng Knudsen valgt til forkvinde for den nye forening.

”Det har været vigtigt for Min Landsbyklynge at etablere en forening nu af flere årsager. Der var behov for at skabe en mere formel og styrket organisering. Der var behov for at understøtte det demokratiske grundlag i arbejdet i landsbyklyngen. Det skal være tydeligt, hvor man kan henvende sig til landsbyklyngen, og endelig var det vigtigt at få oprettet en foreningskonto og et CVR-nummer, da det skal bruges blandt andet i forbindelse med fondsansøgninger. siger den nyvalgte forkvinde Ikki Lyng Knudsen i en pressemeddelelse.

”Den nye bestyrelse løfter det fortsatte landsbyklyngearbejde på skuldrene af mange frivilliges kæmpe indsats frem til nu. De har skabt et rigtig godt udgangspunkt. Den nye bestyrelses opgave er at forsætte udviklingen og fremdriften i MiN Landsbyklynge, sammen med og til glæde for hele vores lokalsamfund i midten af Norddjurs. Derudover sætter vi særligt fokus på etableringen af klyngens to mødestedsprojekter. 'Det Maritime Hus' ved Bønnerup Havn og 'Folket Fyrtårn' ved Stenvad Mosebrug. Vi vil også arbejde mere målrettet med bosætning og synliggørelsen af vores skønne område,” siger Ikki Lyng Knudsen.

SC

Fakta

Ny bestyrelse i MiN Landsbyklynge

Forkvinde: Ikki Lyng Knudsen bor i Stenvad og har været dybt engageret i arbejdet med udvikling af landsbyklyngen lige fra starten. Hun arbejder som selvstændig med projekter og udvikling blandt andet indenfor landdistriktsudvikling.

Næstformand: Kasper Mørkholt bor i og er opvokset Gjerrild. Han er uddannet arkitekt og underviser på Århus Arkitekthøjskole. Han brænder for at arbejde med bosætning og natur.

Henrik Fuglsang, i daglig tale Floyd, er kasserer. Han har tilknytning til Bønnerup og arbejder indenfor socialpsykiatrien i Norddjurs Kommune. Han er blandt andet meget aktiv i udviklingen af Det Maritime Hus på Bønnerup Havn.

Ole Svit bor nær Glesborg, hvor han også er opvokset. Han er tidligere leder af Viden Djurs og i dag selvstændig konsulent og bl.a. tilknyttet Business Djursland og Game Business. Han brænder især for erhvervsudvikling, innovation og bæredygtighed.

Hans Fisker bor i Bønnerup – født og opvokset i generationer af fiskere. Han sidder i Norddjurs Kommunalbestyrelse. Hans har et meget stort hjerte for hele lokalområdet.

Suppleant er Daniel Skjødt, som bor i Gjerrild, og er opvokset i Glesborg. Daniel arbejder til daglig med unge, projekter og kultur. Daniel er uddannet kaospilot.

Publiceret 12 May 2020 16:00