Det begynder at ligne noget for fodboldspillende drenge og piger. Nu må der være 36 spillere og fire trænere på en 11-mands bane. Blot den er inddelt i fire områder med minimums to meters afstand områderne imellem

Det begynder at ligne noget for fodboldspillende drenge og piger. Nu må der være 36 spillere og fire trænere på en 11-mands bane. Blot den er inddelt i fire områder med minimums to meters afstand områderne imellem

Det begynder at lugte af rigtig fodbold igen

Hver dag sin nye Corona historie - også i sportens verden

Af
Lars Norman Thomsen

Nu kan fodboldspillere i alle aldre begynde at glæde sig til at kunne spille rigtigt fodbold igen - eller næsten.

Tirsdag blev der sagt okay til, at en 11-mands fodboldbane kan opdeles i fire afmærkede arealer med plads til 9 spillere og en træner i hver.

Tidligere måtte der kun være 9 spillere plus en træner på en stor fodboldbane, det samme på en 8-mands fodboldbane og sørme også på en 5-mands bane.

De nye retningslinjer giver også plads til at opdele en 8-mands bane i to halvdele med plads til hver 9 spillere plus en træner.

Kropskontakt tilladt

Sørme om der så ikke onsdag bliver meddelt fra myndighedernes side, at kropskontakt ikke længere er bandlyst.

Nu må der spilles fodbold, som vi kender og elsker det, men dog med måde. Det er ikke tilladt at indgå i herretacklinger og bodega-spil, hvor spillerne mere ligger ned end står op.

Følgende er aftalt, ifølge Dansk Idræts-Forbund:

  • Udendørs idræt med kropskontakt er tilladt, hvis der er tale om sporadisk kropskontakt. Opfordringen er at minimere andelen af træningstid med kropskontakt, særligt ansigt-til-ansigt-kontakt. Forudsat at der er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger, særligt ved hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte.
  • Udendørs idrætter med kropskontakt kan udelukkende igangsætte træningsrelaterede aktiviteter – der må således ikke arrangeres turneringer, stævner og lign. på tværs af foreninger eller i egen forening.
  • Udendørs idræt med kropskontakt er f.eks. udendørs varianter af boldspil som fodbold, håndbold, beachvolley, basketball osv. Der kan igangsættes spilrelaterede aktiviteter i boldspillene, når de generelle sundhedsmæssige retningslinjer overholdes og andelen af træningstid med kropskontakt begrænses.
  • Altså gælder reglen om 9 spillere på et afgrænset areal fortsat.
  • Det samme gør kravene til hygiejne, vask af hænder og ligeledes grundig rengøring af bolde og kegler før og efter hvert træningspas.
  • Hvis træningen således kan tilrettelægges i grupper af maksimalt 10 personer, som holdes indbyrdes effektivt adskilt, har egne trænere og i øvrigt i praksis reelt overholder forbuddet mod forsamlinger mv. på flere end 10 personer, vil det være muligt at afvikle flere træningsforløb på en gang.
  • Omklædningsrum, badefaciliteter og forsamlingslokaler må fortsat ikke være tilgængelige i klubhuse o. lign. Der kan åbnes til toiletter, hvis sundhedsmyndighedernes anvisninger til rengøring kan overholdes, og hvis de kan indrettes således, at kødannelse undgås.

Publiceret 13 May 2020 20:32