Pressefoto:

Pressefoto: Aarhus Airport

Aarhus Airport åbner igen

2. juni åbner Aarhus Airport igen, når SAS går på vingerne mellem Aarhus og København med fire daglige afgange fra mandag til fredag og to søndagsafgange

Efter godt to måneders corona-stilstand åbner Aarhus Airport igen dørene for passagerer. Det sker 2. juni, når SAS genoptager flyvningerne mellem Aarhus og København, oplyser lufthavnen i Tirstrup i en pressemeddelelse.

”Vi har virkelig set frem til at kunne byde passagerne og flyselskaberne velkommen tilbage til Aarhus Airport. Efter den første etape af genåbningen af samfundet har vi fået mange henvendelser fra både private og erhvervsrejsende, som har efterspurgt ruten mellem Aarhus og København, så det er meget glædeligt, at den nu går på vingerne,” siger Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Airport, i pressemeddelelsen.

SAS starter ud med to daglige returflyvninger mellem Danmarks to største byer, hvilket flyselskabet ser som et strategisk vigtigt led i at understøtte genåbningen af Danmark.

”Vi oplever, at der igen er et stigende behov for indenrigsrejser, og det er helt naturligt at prioritere ruten mellem Aarhus og København. Vi er ikke på det oprindelige niveau på denne rute, men nu er vi i gang med kernen af vores indenrigstrafik igen, så kan vi øge kapaciteten hen ad vejen," siger Simon Pauck Hansen, som er koncerndirektør i SAS Danmark.

Ingen mad og drikke

Når passagererne igen kommer til Aarhus Airport, vil det være et andet syn, som møder dem. Stilheden på landingsbanerne gav arbejdsro for et solidt rykind af håndværkere, teknikere og anlægsfolk. Der er afsat over 100 millioner kroner til renovering og ombygning af Aarhus Airport, og lufthavnen er i fuld gang med at bygge en ny sikkerhedskontrol, fodboldbane, legeplads, nyt café- og shoppeområde, splinternye gates og en masse andre små og store ting, der skal være med til at løfte Aarhus Airport op i en international liga.

”Vi benyttede den midlertidige corona-lukning til at skrue op for tempoet i vores modernisering, og det har betydet, at vi kunne drible flere måneders byggearbejde igennem på kortere tid. Vi er ikke helt færdige endnu, så vi håber, at passagerne vil tilgive os, at vi stadig støver lidt. Men vi gør, hvad vi kan for at sikre en god start eller afslutning på rejsen på trods af byggerodet”, siger Peer H. Kristensen.

Der er en del af lufthavnen, der er spærret af, og det gælder også lufthavnens spisesteder. Som følge af dette kan der ikke tilbydes nogen form for mad og drikke i øjeblikket. Parkeringspladsen er også under renovering, så al parkering henvises til P3, fremgår det af pressemeddelelsen.

SAS’ første afgang fra Aarhus bliver en morgentur tirsdag 2. juni.

Publiceret 25 May 2020 16:24