Robert Sørensen forlader skuden med god samvittighed: FC Djursland spiller efter sommerferien sin tredje sæson i Danmarksserien – men med en ny træner ved roret. Arkivfoto: Martin Schultz

Robert Sørensen forlader skuden med god samvittighed: FC Djursland spiller efter sommerferien sin tredje sæson i Danmarksserien – men med en ny træner ved roret. Arkivfoto: Martin Schultz

FC Djursland: Et år mere i Danmarksserien – men med ny træner

Cheftræner Robert Sørensen stopper, mens FC Djursland fortsætter i Danmarksserien

Af
Martin Schultz

Det lignede et vildt spændende forår for FC Djursland med 13 knald eller fald kampe for at holde sig på den rigtige side af nedrykningsstregen i Danmarksserien. Men så kom corona epidemien og alt blev lukket ned.

Nu har DBU bestemt, at ingen hold rykker ud af Danmarksserien i sæsonen 2019/29. Om muligt genoptages turneringen efter 8. juni, men det får kun indflydelse på hvilket hold der rykker op i 2. division.

Selvom FC Djursland ved vinterpausen lå på den rigtige side af stregen, gik man et uforudsigeligt og nervepirrende forår i møde. ”Et rent slagtehus” kaldte cheftræner Robert Sørensen turneringen, hvor 4 ud af 10 hold skulle rykke ud af Danmarksserien på grund af ændringer i turneringsstrukturen.

Men nu kan man trække vejret lettet i FC Djursland, for der bliver også spillet Danmarksseriefodbold på HSM Arena i Grenaa efter sommerferien. Og cheftræner Robert Sørensen kan med god samvittighed forlade sin post. Nedturen er stoppet, og FC Djursland er solidt parkeret i Danmarksserien. Holdet får sin tredje sæson i Danmarks fjerdebedste fodboldrække og dermed en optimal platform til at udvikle klubbens unge spillere.

Tilbage på landkortet

Selvom det var fristende at gå i dialog med ledelsen om en fortsættelse af trænergerningen i FC Djursland, så stopper Robert Sørensen ved sit kontraktudløb med udgangen af forårssæsonen.

”Mine arbejdsbetingelser i politiet er blevet ændret så meget i forbindelse med corona epidemien, at det ikke kan hænge sammen.,” siger Robert Sørensen, som de sidste ti år har arbejdet på Vagtcentralen på Politigården i Aarhus. Nye vagtordninger og hyppige tjenesterejser til Sjælland gør ham indisponibel hver tredje uge.

”Jeg er i dialog med klubben om en hjælpefunktion. Jeg har haft tre fremragende år i FC Djursland og havde gerne forlænget. Klubben har et godt set up, velplejede baner, gode folk på posterne og herlige fans. Der er mange mennesker, som brænder rigtig godt igennem,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland rykkede fra Jyllandsserien op i Danmarksserien med Robert Sørensen ved roret.

”Vi har overlevet i Danmarksserien og jeg havde også en god fornemmelse inden dette forår. Det er godt gået under de givne omstændigheder, hvor holdet skulle bygges op om lokale spillere. Men vi har fået en sund træningskultur, og vi er lykkedes med at få gjort lokale drenge til Danmarksserie-spillere. Det tager tid og skal gøres gennem målrettet arbejde. Og frem for alt skal spillerne ville det,” siger Robert Sørensen.

”Det har været en rigtig fed oplevelse, og det er godt at få FC Djursland tilbage på landkortet. Det eneste jeg mangler er at få gjort FC Djursland til hele Djurslands klub.”

Spillerne har en fest

I FC Djursland er spillerne ifølge Robert Sørensen ellevilde for at komme i gang med at spille fodboldkampe.

”Spillerne har en fest, men jeg synes ikke det giver mening rent sportsligt. I min optik er den bedste løsning at lade rækkens nr. et og to spille et kvalifikationsspil om oprykning. Men jeg synes ikke de øvrige kampe har nogen berettigelse. Vi tager en risiko ved at spille kampe, som overhovedet ingen betydning har,” mener Robert Sørensen.

FC Djurslands trup har trænet siden det blev muligt i mindre grupper først i maj.

”Men sådan noget designet træning er jo ikke træning som vi kender det. Det er kunstigt med træning i mindre grupper, afspritning og rensning af bolde og kegler og de andre forholdsregler,” siger Robert Sørensen.

For at finde oprykkerne fra Danmarksserien arbejder DBU’s bestyrelse på at genoptage turneringen i et eller andet format fra den 8. juni i fase 3 af regeringens genåbningsplan uden anvendelse af test. Det forudsætter, at der igen må spilles kampe i amatørfodbolden, og at forsamlingsforbuddet efter planen bliver hævet fra 10 til 30-50 personer.

Lokalavisen følger også arbejdet med at udpege en ny træner for FC Djurslands hold i Danmarksserien.

Publiceret 28 May 2020 13:00