Øxenholt Foto

God stil: Bådejer sejlede politiet ud til speedbåd-tyve, der var sejlet fra Grenaa til Helgenæs

To mænd anholdt for tyveri af speedbåde

Onsdag klokken 15.19 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 28-årig mand, der havde fået stjålet sin speedbåd fra lystbådehavnen i Grenaa. Båden var udstyret med GPS, og ejeren kunne se, at den befandt sig i havet omkring Sletterhage/Fejrup ved Helgenæs. Mens patruljen var på vej, kom der endnu en anmeldelse om, at en båd var kæntret ved Sletterhage og nu lå i vandkanten.

Øxenholt Foto

Det viste at være en helt anden båd, der også var blevet stjålet og nu efterladt. Flere vidner på stedet kunne oplyse, at de havde set to mænd sejle rundt i hver sin båd, men at den ene båd på et tidspunkt var løbet tør for benzin og efterladt i vandkanten, hvorefter de to mænd sammen var sejlet videre i den anden båd mod Rønde og Egå Marina.

Øxenholt Foto

Nu ringede et nyt vidne til politiet og oplyste, at han mellem Sletterhage og Rønde havde spottet en speedbåd med to mænd ombord, der angiveligt forsøgte at gemme sig under kalechen. En patrulje kørte ud til Kongsgårde bådbro for at vente på den frivillige redningsbåd NordFalcken, der var sat på opgaven med at bugsere den efterladte båd. Men da NordFalcken endnu ikke var ankommet, tilbød et vidne, at de kunne hoppe i hans speedbåd og sejle ud til de to mænd, der skulle gemme sig i den stjålne båd ude på havet.

Vidnet fik fragtet betjentene ud til båden, og klokken 19.14 blev de to mænd på 19 og 20 år anholdt og sigtet for tyveri af båd. De blev fragtet over i vidnets båd og sejlet ind til kysten, hvor de begge erkendte at have stjålet den ene båd. Da de kom ind til bådbroen, spurgte den ene, om at han måtte få sine sorte sneakers og sin sorte trøje, som var efterladt i den anden speedbåd, der var fundet hensat i vandkanten. De to mænd blev derfor også sigtet for at have stjålet den anden båd.

Øxenholt Foto

Øxenholt Foto

Politiet har en stærk formodning om, at de to mænd har arbejdet sammen med mindst én anden person, og politiet har også en ret god formodning om, hvem denne person er.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 02 July 2020 13:11