Peter Schumacher stopper som halinspektør i Nørre Djurs Hallen pr. 31. juli 2020, som tingene ser ud nu. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Peter Schumacher stopper som halinspektør i Nørre Djurs Hallen pr. 31. juli 2020, som tingene ser ud nu. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Glesborg: Skuffet halinspektør siger farvel og tak

Peter Schumacher, halinspektør i Nørre Djurs Hallen siden august 2014, siger stop med udgangen af juli måned i frustration over Norddjurs Kommunes Kultur- og Fritidsafdeling

Af
Lars Norman Thomsen

Det er længere tids "utilfredsstillende oplevelser og manglende konstruktivt samarbejde" med Kultur- og Fritidsafdelingen hos Norddjurs Kommune, der nu får halinspektør i Nørre Djurs Hallen, Peter Schumacher, til at kaste håndklædet i ringen og sige sit job op.

Peter Schumachers opsigelse sort-på-hvidt stilet til arbejdsgiveren bestyrelsen for Den Selvejende Institution Nørre Djurs Hallen, der er helt på omgangshøjde med halinspektøren i kritikken af Norddjurs Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning

Peter Schumachers opsigelse sort-på-hvidt stilet til arbejdsgiveren bestyrelsen for Den Selvejende Institution Nørre Djurs Hallen, der er helt på omgangshøjde med halinspektøren i kritikken af Norddjurs Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning

Det sker i en skrivelse dateret 30. juni 2020 til arbejdsgiveren, bestyrelsen for Den Selvejende Institution Nørre Djurs Hallen. Da halinspektøren kun har en måneds opsigelse, stopper han sit virke 31. juli 2020.

Peter Schumacher, der blev ansat 1. august 2014, nævner flere forhold i sin opsigelse, der har fået bægeret til at løbe over for ham: Forskelsbehandling idrætshallerne imellem, der ifølge Schumacher giver nogle haller mulighed for selv at diktere, hvilke idrætsgrene, der skal bruge halgulvene, og dermed også uens arbejdsvilkår.

Han nævner også timefordeling til de enkelte idrætsgrene, som et tema, der ikke håndhæves efter reglerne af Norddjurs Kommunes Kultur- og Fritidsafdeling.

Opbakning fra bestyrelsen

Der er fuld opbakning til Peter Schumacher fra bestyrelsen i Nørre Djurs Hallen.

"Peters opsigelse kommer som kulmination på et efterhånden meget fraværende og meget lidt konstruktivt samarbejde med forvaltningen på området Kultur og fritid," siger Anne Svane fra bestyrelsen.

"Vi i bestyrelsen bakker Peter fuldstændig op i hans betragtninger, men ønsker også at kæmpe for at han ændrer mening, hvilket kræver handling fra forvaltningen."

"Peter er en meget vigtig brik i det sociale liv i Nørre Djurs Hallen, hvor han formår at favne alle, uanset om det er de små børn til trille-trolle håndbold, ældregymnaster eller elitehåndboldspillere – alle betyder lige meget og er lige vigtige i både Peters og Nørre Djurs Hallens liv og virke," understreger Anne Svane på vegne af bestyrelsen.

Hun og bestyrelsen håber meget, at Peter Schumachers opsigelse kan trækkes tilbage.

"Det kræver i første omgang, at vi får en vished for, at arbejdsvilkårene bliver ens for alle halinspektører. Og så er det nu, at vi skal have hele lokalsamfundet og brugere af hallen til at bakke op om vores fantastiske sted og halinspektør," siger hun.

Udendørs borgermøde

Pernille Møgelvang Dohn, en af ildsjælene i Nørre Djurs HK, har indkaldt til borgermøde torsdag 9. juli klokken 19 på beachhåndboldbanerne ved Nørre Djurs Hallen.

"Jeg håber så mange som muligt vil deltage, så vi sammen kan finde en løsning," skriver Pernille Møgelvang Dohn på sin Facebook-profil.

Formand for kultur - og fritidsudvalget Lars Østergaard (V) deltager ikke i borgermødet.

"Jeg er bekendt med, at Nørre Djurs HK ikke er tilfredse med fordelingen af haltimer til den nye vintersæson, men jeg ved også, at både Idrætsråd og min forvaltning har gjort et stort arbejde for at løse problemerne," siger Lars Østergaard.

"Halinspektørens opsigelse er en sag for bestyrelsen i Nørre Djurs Hallen, og den vil jeg ikke gå ind i, men jeg er naturligvis indstillet på, at vi i udvalget på vores næste møde 10. august får diskuteret den problemstilling, der er rejst fra Nørre Djurs HKs side. Jeg vil ikke forholde mig til den alene, men give hele udvalget mulighed for at give deres besyv med. Idrætsrådet, som foreningslivet selv har valgt, deltager i mødet, så vi kan få en samlet snak om tingene," siger Lars Østergaard.·

Publiceret 04 July 2020 10:00