Løverne kan nok se sultne ind på din middag, men maden får du for dig selv, mens du studerer løverne på tæt hold. Foto: Ree Park

Løverne kan nok se sultne ind på din middag, men maden får du for dig selv, mens du studerer løverne på tæt hold. Foto: Ree Park

Spis i løveanlægget: En oplevelse med alle sanserne

Ree Park har åbnet restaurant, så man spiser lige midt i parkens løveanlæg. Konceptet har fået en varm modtagelse

Af
Ida Sejersdal Dreiager

JP-Aarhus

REE PARK "Der har vi løverne," siger guiden og peger ned under gangbroen, hvor ni løver ligger i læ for regnen. De kigger nysgerrigt tilbage, mens gæsterne iført pænt tøj og med lysebrune Ree Park-paraplyer går op til restaurant Katanga Hill Dining, der ligger midt i løvernes anlæg. Det er fredag og premiereaften for Ree Parks nye madkoncept: Gourmetmad i selskab med dyreparkens løver.

Gæsterne får en æblecider med æbler fra Knebel, inden de bliver ført ind i restauranten. Først er der ingen løver at se gennem restaurantens store glasruder, men snart kommer flokken løbende forbi udenfor.

"De hader regnvejr, men vi har lagt lidt kød ud til dem, så vi håber, de bliver hængende lidt. Forhåbentligt bliver det tørvejr lidt senere, og så kan det være, de kommer frem igen," siger driftschef i Ree Park Thomas Hanberg Hansen og overlader derefter gæsterne til restaurantens kokke og tjener.

Uden for ruden ryster en løveunge vand af pelsen. En lidt ældre hunløve går prøvende hen mod glasset og kigger ind på gæsterne i restauranten, der griner og finder deres telefoner frem for at fange et billede. Men som advaret forsvinder dyrene snart i ly for regnen og overlader gæsterne til at begynde på de første retter.

Stor interesse

"Vi har fundet ud af, at det fungerer rigtigt godt at kombinere en høj kulinarisk oplevelse med den visuelle oplevelse. Det er en oplevelse med alle sanserne. Du får noget til smagsløgene, til øjnene og til hovedet og går derfra med en følelse af at være mæt i mere end én forstand," siger direktør Jesper Stagegaard om baggrunden for parkens nye madkoncept.

Du sidder og spiser, og pludselig kommer der et stort vildt dyr gående forbi. Lars Søgaard Adler, restaurantgæst

Det var egentlig meningen, at Katanga Hill Dining skulle være startet i foråret, men det måtte udskydes på grund af coronakrisen. Jesper Stagegaard fortæller, at gæsterne virkelig har taget godt imod det nye koncept.

"Det har fået en fuldstændig overvældende modtagelse. Vi har ikke gjort ret meget for at markedsføre det, men vi er fuldt booket på de første dage. Det er bare virkelig dejligt, at der har været så stor interesse for det," siger direktøren.

En løves brøl

På et informationsskilt ved løvernes indhegning står et spørgsmål:

"Vidste du, at man kan høre en løves brøl op til 5 km væk?"

Naboerne Jan Fogh og Lars Søgaard Adler vidste i hvert fald, at man kan høre brølet 3,4 km væk, for de bor i landsbyen Hyllested tæt på Ree Park og fortæller i en rygepause mellem retterne, at de ofte kan høre løvebrøl.

"Der kommer også nogle gange papegøjer forbi. Det lyder som to katte, der er oppe at slås, når de skræpper. Vi kan også høre ulvehyl," siger Jan Fogh.

Naboerne tilmeldte sig, så snart de hørte om konceptet, og indtil videre overstiger aftenen deres forventninger.

"Det er virkelig lækker mad og gode råvarer til en god pris," siger Jan Fogh, og Lars Søgaard Adler supplerer:

"Det giver en helt speciel stemning, at du sidder og spiser, og pludselig kommer der et stort vildt dyr gående forbi," siger han.

I takt med at regnen er stilnet af, kommer løverne da også så småt frem igen. Mens gæsterne nyder deres hvide asparges med smørsauce og havgus, slås løveungerne legende på den anden side af ruden.

"En unik oplevelse"

Også Charlotte og Henrik Stig er begejstrede for restaurantbesøget.

"Det er meget gennemført og en unik oplevelse. Det er jo første gang, så der er nogle småting, der kunne være bedre, men det er under bagatelgrænsen. Det har været en fantastisk oplevelse," siger Henrik Stig, der selv er frivillig lokomotivfører i Ree Park og længe har glædet sig til at spise med løverne.

Parret har da også tænkt sig at komme tilbage.

"Vi har allerede planlagt to familiearrangementer senere på året. Vi er meget begejstrede," siger Charlotte Stig.

Publiceret 05 July 2020 11:30