Borgmester Ole Bollesen (S) glæder sig over den gode placering og vil bruge resultaterne i det videre arbejde. Pressefoto

Borgmester Ole Bollesen (S) glæder sig over den gode placering og vil bruge resultaterne i det videre arbejde. Pressefoto

Syddjurs i top ti over mest erhvervsvenlige

Syddjurs Kommune er nummer ti i Dansk Byggeris måling af kommunernes erhvervsvenlighed

ERHVERV Dansk Byggeri præsenterer hvert år hvordan landets kommuner lykkes med at være erhvervs- og byggevenlige. I undersøgelsen har Syddjurs Kommune flyttet sig fra en 48. plads til 10. plads.

Det positive resultat skyldes blandt andet byggesagsbehandling, partnerskaber om erhvervspraktik, kommunale investeringer og et tværkommunalt samarbejde om erhvervsaffald. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Praktik og investeringer

Målingen baserer sig på 22 målepunkter som kommunerne melder ind.

Syddjurs Kommune placerer sig positivt med gode sagsbehandlingstid på byggesager, erhvervspraktik i folkeskolerne, en tydelig udbudspolitik, brug af arbejdsklausuler og høje kommunale investeringer.

Modsat trækker det ifølge Dansk Byggeri ned, at kommunen udliciterer for lidt på det tekniske område, har for mange ansatte på materielgårdene, har for kort åbningstid på genbrugsstationerne og for høj grundskyldsprocent.

Glad borgmester

"Jeg er glad for den gode placering, selvom man skal være opmærksom på, at den type målinger ikke altid siger noget om vores egentlige service. Det er min oplevelse, at vi leverer en god kvalitet og har en god løbende dialog med erhvervslivet, selvom vi selvfølgelig har været udfordret her under Corona. Jeg vil selv fremhæve vores erhvervspraktik i folkeskolerne og møder med lokale entreprenører i forbindelse med udbud. Desværre får vi ikke point for vores gode samarbejde i Business Region Aarhus, der har givet alle virksomheder adgang til genbrugsstationer på tværs af kommunegrænserne," udtaler borgmester Ole Bollesen (S).

Publiceret 05 July 2020 13:29