Linda Hauge og Asger Møller var forud for åbningen i lørdags ved at gøre de sidste ting klar, så de nu kan invitere folk ind i Skovværk og tage mere natur med hjem.

Linda Hauge og Asger Møller var forud for åbningen i lørdags ved at gøre de sidste ting klar, så de nu kan invitere folk ind i Skovværk og tage mere natur med hjem.

Hos Skovværk inviteres naturen med hjem

Det er passion, der skal drive værket, når Linda Hauge og Asger Møller vil skabe større bevidsthed om naturen ved at bringe den ind i hjemmene

Af
Simon Carlson

Ebeltoft Hvis man ikke vidste bedre, er det svært at forestille, at den lille bygning tæt op ad Maltfabrikken i Ebeltoft indtil for få måneder siden mest af alt lignede noget, der var ved at falde sammen.

Nu bydes man i stedet velkommen af et åbningsparti med en veranda i store lyse planker, og vinduer der er indrammet af lyse træbjælker. Indvendigt rejser bjælkerne sig fra gulvet, hvor træstubbe er lagt ned og skaber det helt naturlige fodfæste i den forretning, som Linda Hauge og Asger Møller har skabt rammerne for.

Skovværk, hedder den, og som navnet og indretningen antyder, så skal vi ud i naturen. Eller rettere ind i naturen, for Skovværks ambition er, at vi skal tage naturen hjem. Det vil Linda Hauge og Asger Møller hjælpe til med, når man i Skovværk kan købe unika møbler, plankeborde, lamper, hjemmebundne kokedamaer , planter og plakater. Langt det meste bliver produceret af træ fra parrets eget savværk ved Langesø nær Feldballe.

"Det hele handler om tage naturen med hjem. Når man har træ og natur i hjemmet, så ånder det og skaber atmosfære. Men det hjælper os også til gøre det hele mere enkelt og skabe en bevidsthed om naturen, når man omgiver sig med den. Det er i bund og grund det, der gør os allermest glade, og vi tror på, det er med til at give andre energi. Det er det, Skovværk skal handle om. Det skal være passion, der driver værket," fortæller Linda Hauge og Asger Møller.

Gode idéer

Det er unika-varer, der fremstilles og sælges i Skovværk, og de opstår nogle gange ganske sponant, bemærker Asger Møller.

"Det var sådan med butikken her, at lige pludselig kunne vi se den for os. Sådan er det også ofte med for eksempel de plankeborde, vi laver. Lige pludselig kan jeg se det for mig, og så laver vi dem. Og så er Linda rigtig god til at få idéer. Så må jeg se, om jeg kan udføre dem," konstaterer han med et grin.

Gode råd

Idéer skal man heller ikke holde sig tilbage med, hvis man gerne vil tage naturen med hjem fra Skovværk. Det bliver således muligt at komme ind i butikken og få en snak om, hvordan man for eksempel forestiller sig udseendet på et møbel, man gerne vil bestille. Parret deler tiden i butikken og vil også nogle dage begge være der. Ofte er det dog Linda Hauge, der er i butikken, mens Asger Møller producerer produkterne hjemme i værkstedet på savværket.

Det er ikke længe siden, bygningen fremstod slidt og faldefærdig. Det har kyndige hænder og masser af frisk naturmateriale lavet helt om på.

Det er ikke længe siden, bygningen fremstod slidt og faldefærdig. Det har kyndige hænder og masser af frisk naturmateriale lavet helt om på.

Derudover er folk også velkomne til at komme ind i butikken og få gode råd, hvis man tænker på selv at kaste sig ud i et projekt, der bringer naturen hjem.

"Vi synes faktisk, vidensdeling er noget af det største. Vi kommer ikke til at tage patent, så hvis folk har taget naturen med sig hjem og gerne selv vil lave noget ud af det, så er det da helt fint for os. Det er også en af grundene til, at det er perfekt for os at ligge her ved Maltfabrikken, som emmer af stemning og kreativitet. Det er jo også passion, og det opsummerer ret godt, hvad vi gerne vil med Skovværk," lyder det fra Linda Hauge og Asger Møller.

Publiceret 07 July 2020 08:00