Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Vanvittige scener i midtbyen: 24-årig kastede cykel efter politiet, fik peberspray, slog brillerne af borger

Det udviklede sig dramatisk, da politiet i Grenaa på Stationsvej ved banegården onsdag aften klokken 18.19 fik øje på to mænd, 'som de har mødt ved tidligere lejligheder'.

Den ene trak en cykel og forsøgte efter betjentenes opfattelse at undvige patruljen, som derfor holdt ind til siden og tog kontakt til den 24-årige mand, som blev sigtet for narkobesiddelse og bedt om at følge med den ene betjent om bag et cykelskur for at blive visiteret.

Her skubbede han pludselig sin cykel mod betjenten og stak af i retning mod Kannikegade med begge betjente efter sig, mens de råbte, han var anholdt. Han løb dog videre, men en hjælpsom borger tilbød den ene af betjentene et lift i sin bil ned til krydset Søndergade/Kannikegade, hvor den unge mand kom løbende ud fra Museumsgården og ind i en baggård ved Torvet 6.

Betjenten steg ud af bilen og løb ind i baggården, hvor han stod bag ved en bil og blev beordret ned på jorden og advaret om, at han ville få peberspray, hvis han ikke adlød. Han blev stående, så betjenten sprøjtede peberspray i ansigtet på ham.

Den 24-årige mand fik dog afværget peberet med armen og løb ud fra gården i retning mod Storegade. Undervejs smed han noget fra sin bukselomme ind i en baggyde, og betjenten råbte til en borger, han skulle stoppe manden. Borgeren stillede sig i vejen, men blev skubbet væk og faldt til jorden. Han kom dog på benene igen og løb efter den 24-årige og fik ham indhentet ved Lillegade.

Her forsøgte borgeren at tage fat i armen på den 24-årige, der slog ud efter ham, så de begge faldt til jorden. Borgerens briller faldt af, og han fik et slag på næsen, oplyser Østjyllands Politi.

Kort efter kom betjenten til stedet og fik anholdt den 24-årige og lagt ham i håndjern.

Det han havde smidt fra sig viste sig at være en sammenkrøllet cigaretpakke, der indeholdt heroin og piller.

Den 24-årige mand endte med at blive sigtet for narkobesiddelse, for vold mod borgeren og for at være flygtet fra politiet.

jr

Publiceret 16 July 2020 12:17