Kvinde gemte sig her ved Halling Kirke efter lang politijagt.

Kvinde gemte sig her ved Halling Kirke efter lang politijagt. Foto: Google Maps

Politiet piftede Porsche efter lang politijagt og sendte hundene efter biltyve

Af
Jeppe Rafn

Torsdag aften klokken 23.34 blev en politipatrulje opmærksom på en hvid Porsche Cayenne, som betjentene var klar over, natten forinden var blevet stjålet i forbindelse med et indbrud i Højbjerg. Det oplyser Østjyllands Politis pressemedarbejder Janni Lundager til Lokalavisen.

Patruljen satte efter den stjålne bil, der kørte på Skejbyvej i Aarhus N og med det samme satte farten op og drønede ud på Randersvej og videre ad Djurslandsmotorvejen, mens flere andre patruljer blev tilkaldt og satte kurs mod det nordlige Aarhus.

Efter en længere eftersættelse på motorvejen mistede patruljen visuel kontakt med Porschen ved Hornslet-afkørslen. Det varede dog ikke længe, før en hundepatrulje i Ødum klokken 23.53 meddelte, at den nu havde kontakt til den stjålne hvide bil og kørte efter den i høj fart nordpå mod Hårup.

En anden hundepatrulje, der befandt sig på Mejlbyvej nord for Hårup og fulgte med i politiradioen, gjorde sig klar til at lægge stopsticks ud på vejen, da Porschen kom hamrende mod den. Den ene betjent nåede lige at kaste stopsticks på vejbanen og løbe i skjul for bilen, der bremsede hårdt op for at undgå stopsticken, men alligevel kørte over den og punkterede flere dæk.

Den punkterede Porsche slingrede videre mod Halling og blev indhentet af hundepatruljen, der var fulgt efter fra Ødum. Bilen trillede langsomt ned i en grøft, og personerne i bilen var væk, så hundene blev lukket ud og sat til at gå spor.

De fik straks færten af tre personer. Den ene var en 21-årig kvinde fra Aarhus N, der gemte sig i en kælderskakt ved Halling Kirke. En 27-årig mand fra Aarhus C gemte sig i en kornmark, mens den tredje person slap væk. Politiet mener dog at vide, hvem han er.

Den 21-årige kvinde og den 27-årige mand blev anholdt og er foreløbigt sigtet for brugstyveri af Porschen. Politiet ved ikke, om det var en af dem eller den tredje person, der kørte bilen, men vedkommende kan forvente flere sigtelser i forhold til politijagten og brud på færdselsloven, oplyser Østjyllands Politis pressemedarbejder Janni Lundager.

Publiceret 17 July 2020 14:27