Øxenholt Foto

Overhaling i vanvittig fart: Bil fløj gennem luften og slog stort hul i husmur

Af
Jeppe Rafn

Artiklen er blevet opdateret tirsdag 21. juli.

Det gik grueligt galt og kunne nemt være endt i en tragedi, da en bil med fire unge mennesker lørdag aften foretog en overhaling af en anden bil på Nimtoftevej i Ryomgård på Djursland.

"En bil med fire unge mennesker laver en overhaling, hvorefter man mister kontrollen. Herefter torpederer man gennem et hegn, og bilen slår kolbøtter. Derefter rammer den et hus, som den slår hul i," siger Østjyllands Politis vagtchef Jens-Henrik Jensen til Ekstra Bladet.

Øxenholt Foto

Meget tyder på, at ulykken skete, fordi bilen med de unge kørte alt for stærkt.

"De er kørt så hurtigt, at bilen har slået kolbøtter, da de mistede kontrollen over den. Samtidig har vi vidneforklaringer fra børnefamilien og en modkørende bilist, der så ulykken, og det tyder på, at de unge har kørt alt for stærkt," siger vagtchefen til Amtsavisen.

Øxenholt Foto

Der blev sendt adskillige ambulancer og en lægehelikopter, der landede på vejen, til ulykkesstedet for at tage sig af de tilskadekomne, der blev bragt til forskellige skadestuer.

Politiet oplyste søndag morgen, at alle de fire personer i bilen er uden for livsfare. Føreren af bilen var en dreng på 17 år, der er tilmeldt en adresse på Sjælland, og som er blevet testet for alkohol og narko.

Det har ikke været muligt at få nærmere oplysninger fra politiet om, hvor slemt de fire unge er kommet til skade. Lokalavisen har dog været i kontakt med en nær bekendt til en 19-årig kvinde fra Aarhus, der sad på bagsædet og er kommet rimeligt slemt til skade. Hun blev fløjet med helikopter på hosptal og har fået brud på nakke og ryg og har store smerter og vil i flere måneder være hæmmet af sine skader.

Østjyllands Politi oplyser, at en af de andre passagerer i bilen var en 19-årig mand fra Aarhus, mens politiet ikke umiddelbart har data på den fjerde person i bilen.

Øxenholt Foto

Øxenholt Foto

Ved overhalingen blev en bil med en familie fra Silkeborg-området med to børn og to voksne påkørt. De blev også alle kørt til tjek på et hospital, men det skete i den samme ambulance, hvilket tyder på, de ikke er kommet alvorligt til skade. De skulle være sluppet med knubs.

Øxenholt Foto

Der skulle heller ikke være kommet nogen til skade i det hus, der blev torpederet.

Som normalt ved alvorlige ulykke blev der tilkaldt en bilinspektør, der lavede undersøgelser, som blandt andet skal være med til at påvise, hvor stærkt der blev kørt.

Ulykken skete lørdag klokken 18.13 på Nimtoftevej lige efter Skovtoften i Ryomgård. Ifølge Lokalavisens oplysninger havde de fire unge været i Djurs Sommerland og var på vej hjem, da den 17-årige bilist foretog den vanvittige overhaling.

Lokalavisen talte søndag formiddag med vagtchefen ved Østjyllands Politi, der bekræfter hændelsesforløbet og tilføjer, at den hurtigtkørende bil ved overhalingen ramte det bagerste venstre hjørne af den forankørende bil og derved kom ud af kontrol og fløj op i luften gennem buskads og ind i en have og et hus, hvor den slog et stort hul i muren.

Publiceret 19 July 2020 11:06