Det er ikke kun Danmark, der guides til. Også Færøerne og Grønland har i én af disse bøger fået deres helt egen guide-fokus. Pressefoto

Det er ikke kun Danmark, der guides til. Også Færøerne og Grønland har i én af disse bøger fået deres helt egen guide-fokus. Pressefoto

Turen går til Danmark i nye guide-bøger

De populære rejse-guides er aktuelle med nye guides til det danske land

guides Danmark dejligst. Især i år med de mange corona-restriktioner på de sædvanlige sommerrejsemål. Rejsebogsserien ’Turen går til’ har fire nye bøger, der på hver sin måde guider dig rundt i det danske land

Margueritruten

Få ting er så danske som Margueritruten, og denne guidebog følger ruten rundt i det meste af Danmark fra Nordjylland til Lolland-Falster. Margueritruten er en afmærket turistrute for bilister primært. Ruten følger nogle af landets mest naturskønne veje og kommer forbi de mest spændende attraktioner i landet.

Så pak bilen – tag hele ruten eller i etaper og nyd turen.

Turen går til Jylland

For første gang udkommer en Turen går til Jylland, der er en detaljerig guidebog til Danmarks største landsdel, der strækker sig fra Skagen odde til den dansk-tyske grænse og fra Kattegat til Vesterhavet. Bogen guider til de største oplevelser, heriblandt nationalparker, strande, kulturinstitutioner og restauranter. desuden er guiden rigt illustreret med fotos og kort.

Der er en guide til Jylland. Pressefoto

Der er en guide til Jylland. Pressefoto

Færøerne og Grønland

Få inspiration til at genopdage Danmark og Nordatlanten med denne rigt illustrerede bog i stort format. Med beskrivelser og flotte fotos af storslået natur og en levende kultur viser bogen vej til de vigtigste attraktioner og de største oplevelser. Desuden er bogen, som er i coffee table-format, udstyret med et detaljeret vejatlas.

Grænselandet

Grænselandet er en helt særlig del af Danmark. Marsken og Vadehavet er storslåede, kulturlivet er særdeles aktivt, og kagebordene er fristende over evne. Og så er det en del af landet, hvor befolkningen virkelig tænker over, hvad det vil sige at være dansk.

Den prisbelønnede danske forfatter Kristian Ditlev Jensen, der i flere år har været bosat i Sønderjylland, skriver i ’Turen går til grænselandet’ om historien, kulturen, naturen og stederne i området. Den besøgende guides med bogen til en bedre forståelse af egnens historie og den helt særlige kultur, man finder i et område, hvor grænsen har flyttet sig flere gange, og hvor flere sprog er en naturlig del af hverdagen.

Den danske grænse kan udforskes i sommeren. Pressefoto

Den danske grænse kan udforskes i sommeren. Pressefoto

100-års jubilæet for genforeningen sætter i 2020 fokus på den sydlige del af Danmark – og den nordlige del af Tyskland, og det er netop det område, denne bog dækker. Et område, der er rigt på historiske steder som Dybbøl, hvor Danmark led det sviende nederlag i 1864, og Frederikshøj, hvor Christian X red over grænsen efter genforeningen i 1920. Og på vild natur med sort sol og diger, der holder vandet ude i stormvejr. For ikke at nævne ringridning, solæg og snysk.

Fra 27. juli kan man hente et gratis eksemplar af bogen i den nærmeste Bog & idé-butik så længe lager haves, for Realdania har støttet bogen og gjort det muligt at dele de første 4000 eksemplarer ud. Derefter kan bogen naturligvis købes i landet boghandlere.

mj

Publiceret 19 July 2020 11:30