Debat: Desværre, Peter Brostrøm, Naturstyrelsen, er sandheden ilde hørt

Af
Flemming Kattrup

Strands Havvej 18

Knebel

Dette indlæg er et svar til skovrider ved Naturstyrelsen Kronjylland Peter Brostrøms indlæg i Lokalavisen 17. juli.

Peter Brostrøms indlæg kan du læse her:

Der er ikke tale om ”udokumenterede og usande påstande”, men de rene beretninger om medarbejder-ageren mht. Kalø Slotskros overgreb.

Selvfølgelig ikke rart for en statsansat at blive konfronteret med, og når ens øverste chef holder hånden over én, er det, som ved politiet, ikke let for os almindelige borgere at komme igennem med kritik og afsløringer. – De tilbagevises en masse.

Men her er altså alt passeret som beskrevet. At det tilbagevises som personlige angreb ligger vel i sagens natur, da det kun er to medarbejdere, der igen, uden borgerinddragelse og Gefühl, har handlet egenrådigt og komplet uden hensynstagen til i tusindvis af borgeres ønsker om bevarelse på én eller anden måde.

I 2012 tonede PB frem på TV2OJ-skærmen og vel til alles glæde kunne meddele budskabet om, at han og Naturstyrelsen da ville berige Kalø Slotsruin med en indvendig og udefra usynlig trætrappe, så besøgende rigtigt kunne fornemme de daværende fangers uhyggelige behandling. – Alle tiders idé, men resultatet?

Nu må hr. Brostrøm i dette tilfælde ha’ haft et lemfældigt forhold til love og paragraffer, for han undlod at efterkomme Skov- og Naturstyrelsens direkte og påbudte lovkrav om borgerinddragelse og udelukkende anvendte det tilknyttede Brugerråd, hvis funktion nærmest kan betegnes som nikkedukker, idet man her intet har at skulle ha’ sagt.

Den nærmeste tanke i den retning udtrykte PB efter en kaffepause, ved til et rådsmedlem at udtale, at man måske skulle overveje at inddrage borgerne.

Det blev ved slyngtanken, og da Naturstyrelsens pengekiste altid er tom, lod Brostrøm tilsyneladende hånt om borgerinddragelse og overlod hele konstruktionen af sin egen idé om en indvendig og udefra usynlig trætrappe et hundrede procent i hænderne på pengestærke RealDania.

Resultat: Et gyseligt og udefra aldeles skæmmende metalmonster, der ligger langt fra PB’s lovning, men altså kommet til veje ved en overtrædelse af Skov- og Naturstyrelsens påbud.

Ville være ønskeligt, om Peter Brostrøm kunne afvise bare ét af kritikpunkterne i stedet for blot generelt og på ”institutionsvis” at afvise alt som ”personangreb og motivforskning”.

Dette stillet overfor en statsansat, der ikke følger Skov- og Naturstyrelsens retningslinjer, og som laver en svinestreg mod kroen og alene af den grund burde fyres, som én skrev til mig.

Publiceret 23 July 2020 16:00