Den unge danske cellist-berømthed Andreas Brantelid optræder til årets musikfestival “Klassiske koncerter i Djurs og Mols”. Foto: MariosTaramides

Den unge danske cellist-berømthed Andreas Brantelid optræder til årets musikfestival “Klassiske koncerter i Djurs og Mols”. Foto: MariosTaramides

Musikfestival spiller ud trods corona

'Klassiske Koncerter i Djurs og Mols' fejrer sit 10 års jubilæum med en mindre og ander-ledes festival end planlagt

Af
Martin Schultz

KULTUR Der var lagt op til et storslået 10 års jubilæum med et program med internationale stjerner til årets musikfestival 'Klassiske Koncerter i Djurs og Mols'. Men så kom corona-nedlukningen og væltede alle de gode intentioner.

“Det har været noget af et omskifteligt forår. Vi havde hyret en række internationale musikere til at spille, men vidste ikke om vi kunne sælge nogen billetter. Derfor besluttede vi at udskyde festivalprogrammet til 2021, men lykkedes med at få arrangeret en ny koncertrække med danske navne denne sommer,” siger festivalarrangør Maj Kullberg.

“Det er vi stolte over at kunne gennemføre, for der er ikke mange festivaller, som bliver gennemført denne sommer. Vi har således planlagt to festivaler til denne sommer, og selv om vi måtte udskyde den første, er det lykkedes os at få meget dygtige og anerkendte musikere som for eksempel cellisten Andreas Brantelid til at spille. Vores trofaste publikum skal ikke snydes for en festival, selvom vi er ramt af corona-restriktioner.”

Sang i dødishullet

Årets festival indledes lørdag 25. juli med en sommerkoncert med musik af Mozart på Sølballengaard ved Fuglsø. Søndag 26. juli er der den traditionelle “Syng-med-koncert” i fri luft. Det er denne gang ved Tremosegård, hvor Kgl. Operasanger Simon Duus, et strygeorkester og korleder Erling Kullberg kaster sig ud i fællessang i dødishullet i Mols Bjerge.

Senere søndag er der duokoncert i Dråby Kirke med Jakob Bangsø, guitar, og Jakob Kullberg, Cello, Mandag 27. juli er der stor kammerkoncert i Ebeltoft Kirke, og tirsdag 28. Juli slutter festivalen med en duokoncert med Bjarke Mogensen, accordeon, og Andreas Brantelid, cello.

“Vi overholder corona-reglerne og sælger kun 70 billetter til hver af koncerterne. Til fællessang skal vi holde to meters afstand, fordi vi synger,” fortæller Maj Kullberg

Men det interesserede publikum kan følge musikken på andre måder. De to koncerter i Ebeltoft Kirke sendes i DR P2, og der bliver pop up koncerter forskellige steder, blandt på havnen i Ebeltoft, Maltgården og ved Sletterhage Fyr.

“Desuden kommer der filmklip og interviews online på festivalens hjemmeside, som kan give interesserede en festivaloplevelse, når vi nu ikke kommer ud til så mange i år,” fortæller Maj Kullberg.

Nyt job til Maj Kullberg

Det er i år 10 år siden, at violinist og music manager Maj Kullberg satte musikfestivalen 'Klassiske Koncerter i Djurs og Mols' i søen. Maj Kullberg, hendes forældre Erling og Ulla Kullberg, og broderen, cellisten Jakob Kullberg, har alle et langt og dedikeret forhold til Helgenæs, hvor familien har et sommerhus. Derfor var det så oplagt at give noget tilbage, nemlig musik og gode kulturoplevelser.

Og den gave blev taget vel imod, for festivalen har slået en dyb rod på Mols og i Syddjurs og kan år efter år præsentere koncerter med de ypperste danke og internationale solister. Gennemgående ensemble har i alle årene været Kroger Kvartetten, hvor Maj Kullberg og hendes mand Alexander Øllgaard er blandt musikerne. Den så velgennemførte opbygning og udvikling af festivalen har ifølge Maj Kullberg været medvirkende til, at hun forlader sin stilling som violinist i Malmø Operaorkester og 1. august tiltræder stillingen som ensemblechef for Ensemble Storstrøm.

“Jeg skal ikke spille længere, men sidde bag et skrivebord og formidle klassisk musik. Jeg forventer dog at blive ved med at lave min egen festival i Mols og Djurs,” fortæller Maj Kullberg.

Billetter til koncerterne ved årets festival kan købes på www.klassiske-koncerter.dk, hvor også onlineklippene kan ses under festivalen.

Publiceret 24 July 2020 16:00