Bjørnebanden med tre små hanbjørne er årets store trækplaster i Skandinavisk Dyrepark. Pressefoto

Bjørnebanden med tre små hanbjørne er årets store trækplaster i Skandinavisk Dyrepark. Pressefoto

Sommerpakke giver travlhed hos de lokale bjørne

Skandinavisk Dyrepark nyder godt af regeringens sommerpakke med halv entré i højsæsonen

Af
Martin Schultz

NØDAGER "Hvis det fortsætter på den måde, så kan vi indhente det tabte."

Det siger direktør Frank Vigh-Larsen fra Skandinavisk Dyrepark i Nødager.

Kombinationen af mange danskere i sommerlandet, godt parkvejr, og så entré til halv pris takket være regeringens sommerpakke har nemlig givet så mange gæster, at besøgstallet i Skandinavisk Dyrepark er doblet op i forhold til budget i højsæsonens første to uger.

"Da vi fik lov til at åbne sidst i maj var det tydeligt, at folk trængte til at komme ud. Man havde været lukket ind, og her på vores 47 hektar store område kunne man færdes trygt. Gæsterne kom og fulgte reglerne: de er gode til at holde afstand, spritte af og tage hensyn," siger Frank Vigh-Larsen.

Direktør Frank Vigh-Larsen, Skandinavisk Dyrepark, kan foreløbig se besøgstallet doble op i højsæsonen. Foto: Martin Schultz

Direktør Frank Vigh-Larsen, Skandinavisk Dyrepark, kan foreløbig se besøgstallet doble op i højsæsonen. Foto: Martin Schultz

Parken er underlagt restriktioner og må aflyse fodringsture og opvisninger. Gæsterne kan heller ikke købe foder til dyrene.

På de indre linjer er Skandinavisk Dyrepark udfordret på sin kapacitet af det store besøgstal og medarbejderne løber rigtig stærkt.

"Men alt i alt er det svært at sige, hvor vi ender henne. Vi fik et tryk i trynen fra start og var lukket i ni uger. Nu går det godt, men hvordan bliver efteråret? Måske har de danske gæster fremrykket deres besøg, fordi det er til halv pris frem til 9. august," mener Frank Vigh-Larsen.

Fuldstændig håbløst

Efter 25 års jubilæumssæsonen i fjor stod han ellers klar med et kuld nuttede bjørneunger, Bjørnebanden, da myndighederne lukkede ned for samfundet 11. marts.

"Det forår var ikke for små børn. Det var ikke sjovt og er det værste jeg har oplevet i mine 26 år med Skandinavisk Dyrepark," fortæller Frank Vigh-Larsen.

"Det har ingen prøvet før. Vi var i en underlig uvis situation, for vi vidste ikke om eller hvornår vi fik lov til at lukke op. Og så blev der lukket op i to omgange, for først fik zoo’erne i København, Odense, Aalborg og Givskud lov til at åbne. Så skulle de lukke igen. Men der var ingen logik i reglerne, for vores aktiviteter er jo sikre på store arealer og i fri luft," siger Frank Vigh-Larsen.

Lønkompensationen kunne han ikke bruge, for de fire fastansatte i Skandinavisk Dyrepark var der brug for til at passe og fodre dyrene, selvom der ikke var gæster i parken.

"Men sommerpakken er en fantastisk håndsrækning, som hele attraktionsbranchen har glæde af. Men det er kritisabelt og enormt konkurrenceforvridende, at for eksempel Djurs Sommerland bliver holdt udenfor," mener Frank Vigh-Larsen.

Ny rekord hver dag

Også andre attraktioner på Djursland oplever fremgang på bagkanten af coronakrisen.

"Vi slår rekorder hver dag," siger Marianne Stahl Rasmussen, som er økonomiansvarlig på Fregatten Jylland i Ebeltoft.

"Vi ligger væsentligt over besøgstallet fra sidste år og forventer at hente de 10.000 gæster, som vi mistede i de første tre måneder under nedlukningen. Det er en kombination af, at der er mange danske gæster i vores område og den halve entrépris," mener Marianne Stahl Rasmussen.

På Kattegatcentret i Grenaa er der fuldt booket og de seneste tal tyder på, at antallet af gæster ligger 20-25 procent over budget. Også her skyldes de gode tal de mange danskere i området og den halve entrépris.

"Vi har lavet et fast reservationssystem, så vi fordeler vores gæster over åbningstiden og ugens dage. Man skal huske at reservere plads, og er vi fuldt booket, er vi nødt til at afvise folk uden reservationer. Sidste år havde vi et godt år med omkring 150.000 gæster. Vi forventer færre gæster i år, men vil prøve at løbe det tabte hjem," siger udstillings- og formidlingschef Karsten Bjerrum Nielsen.

Publiceret 24 July 2020 08:00