Flintsmeden Ivan Andersen har hugget i flint i over 45 år. I de seneste år er han også begyndt at hugge i granit og viser søndag 26. juli et udvalg af sine arbejder i granit. Pressefoto

Flintsmeden Ivan Andersen har hugget i flint i over 45 år. I de seneste år er han også begyndt at hugge i granit og viser søndag 26. juli et udvalg af sine arbejder i granit. Pressefoto

Flintsmeden har gæster til søndagsåbent

Museet på Stengården på Mols har gæsteudstillere med til det traditionelle søndagsarrangement

Af
Martin Schultz

MOLS Søndag 26. juli har Flintsmeden på Mols traditionen tro åbent med kreative gæster på gårdspladsen på den idylliske Stengården ved Bjødstrup på Mols.

Her har flintsmeden Ivan Andersen og hans kone Karen gennem 26 år drevet Stengaarden som et arkæologisk minimuseum og formidlingssted. Ivan og Karen Andersen interesserer sig i den grad for fortiden, at de bruger næsten al deres tid og energi på museet. Det består af en arkæologisk afdeling, en skolestue med kranier af mange forskellige dyr og fugle, samt udstoppede fugle og dyr.

I stalden findes gamle redskaber fra vores bedste- og oldeforældres tid, og i laden er der gamle landbrugsredskaber.

Gennem mere end 45 år har den typografuddannede Ivan Andersen arbejdet med flint. Det har ført til, at han er blevet en ren mester i at fremstille fortidens flintredskaber med de teknikker, som vores forfædre brugte. I de senere år er Ivan Andersen også blevet en ivrig granithugger, og han fremstiller både store og små ting, blandt andet fuglebade, store figurer, bøger i alle størrelser og andre sjove ting.

Smag en dram

I juli måned har Stengården åbent tirsdag og onsdag, men søndag 26. juli har flintsmeden sin traditionelle søndagsåbning med gæster på Stengården.

Som gæsteudstillere kommer Karin Weibel Nielsen, Odder, med urter og dram. Hun vil uddele smagsprøver, og vil man selv være drambrygger, kan man gøre forsøget hjemme med den urtesammensætning, man synes bedst om.

Ulla Thillemann, Tved, er en af flintsmedens faste gæster og kommer med sit fine pileflet, blandt andet kurve, bakker, fuglefoderhuse med mere.

Kirsten Olesen fra Ikast vil vise hvad, man kan få ud af sten, når de bliver sat sammen som smykker og mange andre ting.

Inge Jensen, Dejret, er en travl væver, og der er altid stor interesse for hendes fine viskestykker og bakkeservietter og andre arbejder fra væven. Endelig viser flintsmeden Ivan Andersen sin flinthugning og tilbyder at se på flintredskaber, som publikum kan komme med. Samtidig viser han et udvalg af sine granitarbejder.

Søndagsarrangementet på Stengården er åbent fra kl. 11 til 16 på Hundshøjevej 15 i Bjødstrup på Mols.

Publiceret 25 July 2020 10:00