Et kendt motiv fra Ebeltoft er også med i serien. Pressefoto

Et kendt motiv fra Ebeltoft er også med i serien. Pressefoto

Ebeltoft er med i ny serie puslespil

Tre små Aalborg-firmaer har benyttet Corona-krisen til at udvikle en serie high end-kvalitetspuslespil med stemningsfulde danske motiver

Iværksættere Corona-krisen og danskernes øgede fokus på hjemlige sysler har været inspiration til, at tre mindre Aalborg-virksomheder har indgået et projektsamarbejde og udviklet en serie danske high end-puslespil af den moderat udfordrende slags med 1000 brikker. En serie med motiver fra nogle af de mest kendte danske turistmål samt fem største byer, men ofte fotograferet i lidt mere spændende vinkler og belysninger.

”Vi kom på ideen, da min hustru - der ligesom så mange andre her i Corona-tiden har fået øjnene op for puslespil, en morgen tilkendegav - at det var da et rædselsfuldt udvalg, der umiddelbart var at finde på markedet. Med Puzler-serien mener vi selv, at vi nu har fået fotograferet de fedeste og mest stemningsfulde indtryk,” fortæller idemanden Ebbe Rubien i en pressemeddelelse.

Ebbe har netop selv haft ti års jubilæum med sit reklamebureau Ebbe Rubien & Partners. Ind gik Ebbe først med hustruens kritiske bemærkninger og sine grafiske kompetencer og bankede på døren hos naboerne, hvor bl.a. Kristoffer Kjær med firmaet Tradevision lever af at udvikle og sælge egne produkter fra egne webshops f.eks. sportsure og kugledyner. Ligesom de nu to virksomheder straks efter inviterede Svenn Hjartarson, Studio 03, med i projektet.

Det moderne puslespil under og efter Corona skal ikke ligne dem, vi allerede kender, der stadig hænger fast i 1980erne, kunne de tre parter hurtigt blive enige om.

Resultatet er nu netop stablet på lager i Aalborg i form af de første færdigproducerede spil fordelt på ti motiver f.eks. aftenstemningen over Limfjorden og den kendte Aalborg skyline mod Aalborgtårnet, Fiskebådsmiljøet i Nyhavn og det så berømte flyttede fyrtårn på vandremilen Rubjerg Knude osv.

”Vi kunne straks se ideen, der på en gang lægger sig naturligt i forlængelse af de webshops og produkter, som vi har udviklet omkring specialdesignede sportsure etc," siger Kristoffer fra Tradevision, efter at man først derfra havde afsøgt markedet grundigt for at afklare behov og mulig underleverandør, der fysisk kunne levere spil og æske i den ønskede kvalitet. Siden fik de udviklet Puzler.dk, der åbnede for bestillinger midt i juli.

Ebbe Rubien (i midten) flankeret af Kristoffer Kjær (tv.) og fotograf Svenn Hjartarson (th.) med eksempler på deres netop færdigproducerede high end Puzler-puslespil. Pressefoto

Ebbe Rubien (i midten) flankeret af Kristoffer Kjær (tv.) og fotograf Svenn Hjartarson (th.) med eksempler på deres netop færdigproducerede high end Puzler-puslespil. Pressefoto

Ebbe kunne så gå i gang med at designe selve æsken og indhold, som udover 1.000 brikker også inkluderer bl.a. et postkort af det valgte spils motiv, og en folder der præsenterer alle de foreløbig 10 motiver i serien.

Og Svenn Hjartarson begyndte naturligvis ikke mindst at rejse forårs-Danmark tyndt med sit kameraudstyr og bl.a. drone for at få de flotteste motiver og stemninger i kassen.

Snart også i butikker

Efter færdigproduktion er idemændene begyndt at sælge puslespillene fra deres egen webshop. Desuden er de begyndt at kontakte lokale interiør- og boghandlerforretninger, der har taget positivt mod ideen. Nu håber de tre parter på succes og har allerede planer om en udvidelse af forretningsideen, der går på at sælge specialfremstillede puslespil til virksomheder, der vil bruge dem som virksomhedsgaver, og til turistattraktioner til salg i egne butikker. De tre overvejer også på at udvide konceptet internationalt.

De foreløbig ti Puzler-puslespil af danske motiver forestiller: København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg Blokhus, Blåvand, Ebeltoft, Skagen og Rubjerg Knude.

gs

Publiceret 28 July 2020 10:06