Stolte Sivested Spejdere ved den spritnye hytte

Stolte Sivested Spejdere ved den spritnye hytte

Sivested Spejderne kan snart tage ny hytte i brug

En donation på 150.000 kroner fra Fonden Sparekassen Midtdjurs har gjort det muligt at opføre en ny spejderhytte til KFUM Spejderne i Sivested

Af
Lars Norman Thomsen

SIVESTED KFUM Spejderne i Sivested har både en hæderkronet historie og stolte traditioner at forsvare. På spejdergrunden i den lille landsby mellem Kolind og Skiffard har der i mange år været rig mulighed for børn og unge at prøve kræfter med rafter, udekøkken, svævebaner, udkiksposter, knob, besnøring, kort, kompas, lejrbål, GPS og meget andet.

Men de fysiske rammer ved spejderhytten har længe været nedslidte og nærmest i forfald. De råbte højt på en afløser, og hvad gør det voksne bagland hos KFUM Spejderne så?

Ja, de satte sig ned i efteråret 2019 og nåede inden deadline at sende en detaljeret ansøgning af sted på 150.000 kroner til Fonden Sparekassen Midtdjurs i erkendelse af, at der skulle fondsmidler ude fra til at gøre en forskel. Der var bid i første hug.

"Hvor var det fantastisk, at Fonden Sparekassen Midtdjurs gav os den mulighed at søge økonomisk hjælp til vores spejdergruppe i Sivested. Det havde aldrig været muligt selv at finde penge til at opfylde drømmen om en ny hytte," lyder det i dag fra en begejstret spejderleder Jens Christiansen.

Her i sommeren 2020 er der opført en ny flot hytte med frivillige hænders hjælp. Jens Christiansen har selv været en del af byggeudvalget sammen med Flemming Lassen og Claus Skovgaard.

Fagfolk har hjulpet

Det er Grupperådet og spejderlederne som i fællesskab har været de udfarende kræfter på byggeriet. De har fået stor hjælp af to pensionerede tømrere, Aage Elkjær Christensen og Peder Mygind, der via børnebørn er knyttet til de grønne spejdere i Sivested.

"Derudover har der selvfølgelig været stor opbakning fra forældre, som også har hjulpet enormt meget i byggeprocessen. Desuden har andre lokale i nærområdet bidraget," fortæller Jens Christiansen.

”Det har været så dejligt at se hytten tage form og følge forældre og lokale kræfter knokle for at skabe en flot hytte. I februar blev den gamle hytte væltet og fjernet, og i Påsken og de øvrige weekender i foråret er den nye hytte så bygget."

"Fantastisk at vi har forældre og andre lokale der frivilligt har hjulpet os. Vi glæder os til, at spejderlivet fortsat kan udfolde sig i Sivested, og mange børn og unge mennesker vil til august kunne samle sig i den nye hytte hver tirsdag til spejdermøderne.”

'Sultne' efter Corona

Lige som så mange andre har spejderne i Sivested heller ikke været samlet længe grundet Corona, så alle glæder sig vildt til at starte op efter sommerferien - tilmed i en spritny hytte.

Der er officiel indvielse af den nye hytte lørdag 22. august i tidsrummet klokken 11 til 14.

Den nye sejderhytte i Sivested er kommet til verden via frivillige hænders hjælp og en donation fra Fonden Sparekassen Midtdjurs på 150.000 kroner

Den nye sejderhytte i Sivested er kommet til verden via frivillige hænders hjælp og en donation fra Fonden Sparekassen Midtdjurs på 150.000 kroner

Bestyrelsen fra Fonden Sparekassen Midtdjurs er naturligvis inviteret. Det samme er også alle de lokale kræfter, der har hjulpet og selvfølgelig alle spejderne og deres familier.

"Vi viser den nye hytte frem til alle, der vil se den. Vi er enormt stolte over resultatet, og med alle de kræfter der er lagt i projektet, har vi alle fortjent en god fest," fastslår en stolt og glad Jens Christiansen.

Publiceret 28 July 2020 19:00